1000 møder mellem ofre og gerningsmænd

Cirka 70 personer skal uddannes til at arbejde med de særlige konfliktråd, hvor ofre og gerningsmænd skal mødes fra næste år

Omkring 1000 gange skal ofre for forbrydelser og gerningsmanden mødes. Det er i hvert fald forventningen hos Rigspolitiet, der fra årsskiftet står for oprettelsen af de særlige konfliktråd, som flere politikredse har haft gode erfaringer med.

Derfor har Folketinget også vedtaget at gøre ordningen med konfliktråd landsdækkende fra januar. Konfliktråd er ikke en erstatning for retssager, men et forsøg på at give ofret mulighed for at bearbejde følelser, mens gerningsmanden får mulighed for at forholde sig til, hvad han eller hun har gjort. Ordningen er frivillig.

Der bliver oprettet konfliktråd i politikredsene, mens Rigspolitiet står for en overordnet koordinering via et nyt sekretariat. I alt 70 personer skal uddannes til at arbejde med konfliktrådene.

- Det forventes, at der i 2010 vil blive gennemført cirka 1000 konfliktrådsmøder mellem ofre og gerningsmænd, skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Siden 1998 har flere polikredse forsøgt sig med konfliktråd i samarbejde med Det Kriminalpræventive Råd. Det gælder Midt- og Vestsjællands samt Københavns Vestegns politikredse.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere