Kan søge igen om tre år

Mohamed Abdallah må vente med at søge om overførsel til Danmark til om tre år, hvor myndighederne i Florida tidligst vil tage sig tid til at se på hans sag igen

Said Mohamed Abdallah skal ikke fæste sin lid til, at de danske myndigheder kan få ham overført til et dansk fængsel, ligesom det er blevet stillet narko-tiltalte Camilla Broe i vente.

Justitsministeriets internationale kontor oplyser nemlig, at der generelt ikke kan stilles krav om, at en dansk statsborger, som er blevet dømt i udlandet, skal overføres til Danmark. Det står med andre ord USA helt frit for, om de vil udlevere 32-årige Abdallah, så han kan komme til at afsone sin straf i et dansk fængsel nær sin familie.

Men det har USA altså afslået, og de behøver ikke engang at begrunde afslaget over for de danske myndigheder.

Kan søge om tre år
Når det drejer sig om udlevering af danske statsborgere til retsforfølgning i et andet land, kan de danske myndigheder derimod stille krav om, at personen bliver tilbageført for at afsone en eventuel dom i sit hjemland. Og det er netop sådan en aftale, der er lavet i Camilla Broes tilfælde.

Men det er altså ingen trøst for Said Mohamed Abdallah. Han må vente med at søge om overførsel til Danmark til om tre år, hvor myndighederne i Florida tidligst vil tage sig tid til at se på hans sag igen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere