Berygtet flugtfange får syv år for røveri

Hans Enrico Nati flygtede fra en dom på 12 år og begik to væbnede bankrøverier, som nu har indbragt ham yderligere syv år til at flygte i

Hans Enrico Nati blev for nylig interviewet af Ekstra Bladet. (Foto: René Schütze)
Hans Enrico Nati blev for nylig interviewet af Ekstra Bladet. (Foto: René Schütze)

Den berygtede flugtfange Hans Enrico Nati er ved Retten i Hjørring idømt syv års fængsel for to væbnede bankrøverier begået under hans seneste flugt fra fængslet.

Han blev også dømt for overtrædelse af våbenloven ved at true personalet i de to pengeinstitutter med et oversavet jagtgevær.

Nati har trods adskillige flugtforsøg tilbragt over halvdelen af sit 45-årige liv i fængsel.

Han flygtede senest 1. juli 2008 fra en dom på 12 års fængsel. Flugten skete fra arresten i Århus, hvor han skar et metalgitter til arrestens toiletvindue over og fortsatte ud via den tilstødende retsbygning.

Heroin- og våbenbesiddelse
Under flugten begik han røveri mod Spar Nord Bank i Nibe den 21. juli og igen den 5. august mod Øster Brønderslev-Hallund Sparekasse. Nati nægtede, men ved begge røverier blev en knallert anvendt under flugten, og hans dna og fingeraftryk blev fundet på den ene.

Han blev indfanget igen i september 2008 og for et år siden i Højesteret idømt de 12 års fængsel for to andre bankrøverier samt heroin- og våbenbesiddelse. I dén straf indgik 1884 dage, som han havde optjent ved tidligere ulovligheder.

Skød betjent i hovedet
Politiet betragter ham som farlig og havde hele seks mand til at passe på ham i Retten i Hjørring. Nati var dog ikke til stede ved domsafsigelsen, men meddelte via sin forsvarer, at han nu overvejer at anke sin seneste dom.

Nati indledte sine op imod en halv snes flugtforsøg i 1993 fra Nyborg Statsfængsel. To år forinden var han blevet idømt 14 års fængsel for et bankrøveri, hvor han skød med hagl mod en betjent, som blev ramt i hovedet og mistede synet på det ene øje.

1 af 2 Hans Enrico Nati i sin lille celle, som han boede i indtil i dag. (Foto: René Schütze)
2 af 2 Hans Enrico Nati blev for nylig interviewet af Ekstra Bladet. (Foto: René Schütze)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere