Bandevagt fængslet for skud mod tilfældige

23-årig tidligere klubmedarbejder sigtet for overfald på Nørrebro, hvor en visitation af to unge mænd endte med, at den ene blev skudt i benet

Politiet sigter en 23-årig mand for at stå bag overfald af en 'uskyldig' mand på Nørrebro som del af bandekonflikten. (Foto: Mogens Flindt)
Politiet sigter en 23-årig mand for at stå bag overfald af en 'uskyldig' mand på Nørrebro som del af bandekonflikten. (Foto: Mogens Flindt)

En 23-årig mand med tilknytning til bandemiljøet på Nørrebro er som den første sigtet for et groft overfald på to unge mænd i Gartnergade den 1. oktober i år.

Her blev de to unge danskudseende mænd tilsyneladende mistænkt for at tilhøre gruppen AK81, da en gruppe unge med indvandrerbaggrund stoppede dem.

De to unge mænd på 19 og 21 år blev slæbt ind i en baggård, hvor den 19-årige bl.a. blev snittet tre gange i ryggen med en kniv og under flugten skudt i det ene ben.

- Vi har sigtet den 23-årige som den første af gruppen på otte-ni gerningsmænd. Han sad i forvejen varetægtsfængslet, fordi han blev taget som bandevagt senere i oktober på Nørrebro, hvor han smed en skarpladt pistol fra sig, siger lederen af Københavns Politis bandeenhed, Henrik Svindt.

Ifølge politiet har de to unge ofre intet at gøre med rockergruppen, men var tilfældige ofre for bandekonflikten.

Den 23-årige sigtede har tidligere gjort sig uheldigt bemærket, da han som ansat 'rollemodel' i en ungdomsklub på Nørrebro agerede chauffør for et tæskehold af helt unge drenge, der gennemtævede en mand på en legeplads på Kapelvej.

I den forbindelse blev klubmedarbejderen også dømt for at have udstyret drengene med en hammer, der blev brugt under overfaldet.

Københavns Byret valgte i den aktuelle sag at forlænge hans fængsling i tre døgn, mens politiet skal indsamle flere beviser på, at han var del af overfaldsgruppen i Gartnergade

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere