Frygt for fangeflugt i dansk terrorsag

Den amerikanske anklager frygter, at Tahawwur Ranas magtfulde terrorist-venner, vil hjælpe ham med at flygte, hvis han løslades mod kaution

Tahawwur Rana anklages for terrorplaner mod Danmark. (Foto: Ekstra Bladet)
Tahawwur Rana anklages for terrorplaner mod Danmark. (Foto: Ekstra Bladet)

Tirsdag aften dansk tid skal den varetægtsfængslede Tahawwur Rana, der er sigtet for terrorplaner mod Jyllands-Posten, for en dommer.

Her vil den 48-årige amerikansk-pakistanske mands forsvarer, Patrick Blegen, forsøge at få ham løsladt mod kaution, indtil sagen mod ham skal køre.

Rana er i øjeblikket isolationsfængslet i Metropolitan Correctional Center i Chicago, og der bliver han, hvis det står til anklagemyndigheden.

Havde mulighed for at flygte
Anklageren frygter nemlig, at Tahawwur Ranas omgangskreds vil være i stand til at diske op med et større pengebeløb for at få ham løsladt mod kaution, og at han derefter vil flygte, skriver TV2.

Forsvarer Patrick Blegen slår frygten hen som det rene vås.

Der gik 15 dage, fra sagens hovedmand, 49-årige David Headley, blev anholdt og tilstod planlægningen af et terrorangreb mod Jyllands-Posten, til politiet kom og hentede Rana på hans bopæl, påpeger han ifølge TV2.

Derfor havde Rana altså rig lejlighed til at flygte, uden at han benyttede sig af det.

Intet nyt fra PET
Patrick Blegen fastholder stadig, at Tahawwur Rana er en hæderlig forretningsmand, der er blevet ført bag lyset af Headley.

Ikke desto mindre risikerer han 30 års fængslet for sin rolle i komplottet.

PET efterforsker fortsat sagen i Danmark, men har endnu ikke oplysninger om danske medsammensvorne i sagen, oplyser PETs pressetjeneste til ekstrabladet.dk.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere