Myrdet efter skænderi om mord

Ferhat Kilic blev formentlig myrdet af sin fætter, fordi han mente, at han blev uskyldigt dømt for mordet på en italiensk turist i København i 2003

Ferhat Kilic blev myrdet fredag aften for sin meddelagtighed i mordet på en italiensk turist på Nørrebro. (Foto: Claus Bonnerup)
Ferhat Kilic blev myrdet fredag aften for sin meddelagtighed i mordet på en italiensk turist på Nørrebro. (Foto: Claus Bonnerup)

Den 25-årige kurder Hizir Kilic sidder fængslet i byen Konya, efter han fredag aften blev anholdt for mordet på sin fætter, den 23-årige Ferhat Kilic. Ifølge Hizir selv, der tilstod efter flere timers afhøring, var det et skænderi om det mord, som de begge blev dømt for i København i 2003, der udløste drabet. Det skriver flere tyrkiske medier.

Ekstra Bladet har forsøgt at komme i kontakt med efterforskerne af sagen, men politiet i Konya vil endnu ikke udtale sig i sagen.

De to mænd var angiveligt uvenner allerede, mens de afsonede deres straffe i Danmark. Det vides ikke, om de har haft kontakt, efter Ferhat kom tilbage til Tyrkiet i 2007, eller efter Hizir kom tilbage i august 2008. Men ifølge tyrkiske aviser har spliden mellem de to mænd og deres familier stået på længe. Og det var den splid, der fredag aften fik Hizir til at dræbe sin yngre fætter. Kort efter han blev anholdt, blev han kørt på et nærliggende hospital, hvor han blev undersøgt for spor.

Tilstod efter 16 timer
Siden har han siddet fængslet, og ifølge tyrkiske nyhedsmedier brød han sammen og tilstod mordet 16 timer efter han blev anholdt.

Det var en nabo til Ferhat, der alarmerede politiet. Naboen hørte skud og gik ind for at se, hvad der skete. Her så han døren stå på klem og Ferhat ligge blødende i entreen. Han tilkaldte politiet, der straks kunne anholde Hizir på gerningsstedet.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var det lykkedes Ferhat Kilic at opstarte en internetcafé i Antalya, før han blev slået ihjel fredag aften.

Fælles om mord i Danmark
De to dansk-tyrkiske fætre myrdede den 9. august 2003 den unge italienske turist Antonio Curra , da han besøgte Blågårdsgade på Nørrebro under sin ferie i Danmark. En lang retssag fulgte de to, der begge nægtede sig skyldige langt hen i sagen. De to har siden mordet, som de begge blev dømt henholdsvis 8 og 10 års fængsel for.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere