Politi: Intet tyder på fejl før selvmord

Chefen for Østjyllands Politi venter på statsadvokatens undersøgelse i sagen om en drabssigtet mands selvmord i arresten. Men umiddelbart kan han ikke se fejl

Politiet mistænker Bjarne Østergaard Madsen for drabet på Lisbet Nielsen. Hun er endnu ikke fundet. Han begik selvmord i Århus Arrest lørdag middag. (Privatfoto)
Politiet mistænker Bjarne Østergaard Madsen for drabet på Lisbet Nielsen. Hun er endnu ikke fundet. Han begik selvmord i Århus Arrest lørdag middag. (Privatfoto)

Politidirektøren i Østjyllands Politi har ikke umiddelbart set tegn på, at hans betjente har gjort noget forkert i forbindelse med indsættelsen af en 42-årig mand i arresthuset i Århus sent fredag aften.

Manden var sigtet for at have dræbt den forsvundne sygeplejerske Lisbet Nielsen. Lørdag begik han selvmord i arresten.

Politidirektør Jørgen Ilum siger:

- Jeg har selvfølgelig orienteret mig i sagen, og min umiddelbare vurdering er, at der ikke er noget, der tyder på, at der er begået fejl fra vores side, men nu skal det jo nærmere undersøges af statsadvokaten.

Han henviser til, at Landsforeningen Krim har anmeldt Østjyllands Politi til Statsadvokaten for Nord- og Østjylland for pligtforsømmelse. Foreningen hævder, at politiet har gjort sig skyldig i pligtforsømmelse.

Ifølge Kriminalforsorgen fortalte politiet ikke personalet i arresten om mandens fortid. Han er tidligere dømt til behandling på et psykiatrisk hospital for drab på en anden kvinde.

Kriminalforsorgen sagde i weekenden, at arrestpersonalet med denne viden burde have afvist at modtage manden. I stedet skulle han have været anbragt på et hospital.

Med henvisning til statsadvokatens undersøgelse ønsker politidirektør Jørgen Ilum ikke at give yderligere kommentarer.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere