63-årig var fup-advokat i drabssag

Pårørende til knivoffer ført bag lyset

21-årige William blev stukket ned i 2007. Under retssagen mod hans mordere er hans familie blevet snydt af en fup-advokat. (Privatfoto)
21-årige William blev stukket ned i 2007. Under retssagen mod hans mordere er hans familie blevet snydt af en fup-advokat. (Privatfoto)

Gennem knap halvandet år har en 63-årig mand ført familien til et knivoffer bag lyset ved at udgive sig for at være advokat - helt uden at være det.

I dag blev den 63-årige idømt 14 dages betinget fængsel i retten i Aalborg. Oveni kommer en tillægsbøde på 4000 kroner. i retten i Aalborg.

Fik fortrolige papirer
Sagen startede i 2007, efter den 21-årige William Lennon Davis blev dræbt af 14 knivstik i Aalborgs berømte festgade Jomfru Ane Gade.

- De efterladte havde i forbindelse med retssagen anmodet om at få hjælp af en advokat. Det er helt normalt. De beder om at få den 63-årige, som har fortalt dem, at han er advokat. Derfor bliver han beskikket af retten i maj 2007, fortæller politiadvokat Anne Marie Roum Svendsen til ekstrabladet.dk.

Den dømte havde blandt andet givet familien et visitkort, hvor der stod 'lawyer' og mødte op med dem i retten. Han førte ikke selve retssagen, men havde til opgave at bistå familien og fik derfor udleveret fortrolige papirer og obduktionsbilleder i sagen.

Først i august 2008 bliver manden opdaget, da det går op for retten, at han har afleveret alle bilag til familien.

- Her begynder man at undre sig, for det ville en advokat normalt aldrig gøre. Og så finder man ud af, at ingen rigtig kender ham. Da man ringer til justitsministeriet, kan de fortælle, at han slet ikke er advokat, fortæller Anne Marie Roum Svendsen.

Har ikke fået penge
Retten lagde i sin dom vægt på, at den den dømte har haft rigelige muligheder for at sige fra og fortælle, at han ikke er advokat.

Den 63-årige, som er uddannet cand. jur, har aldrig fået penge af det offentlige, men hvorfor han så lavede stuntet, er uklart.

Hans forsvarer Per Lignell oplyser til ekstrabladet.dk at han efter aftale med sin klient ikke udtaler sig til pressen.

Den har udbedt sig 14 dages betænkningstid i forhold til, om han vil anke sagen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere