Jeg hader ham

Uforsonlig familiefejde ligger bag opgøret mellem Antonio Curràs mordere, der fredag kostede den ene fætter livet

(Foto: Ekstra Bladet)
(Foto: Ekstra Bladet)

I Danmark sad de to fætre side om side og forsvarede hinanden, da landsretten i 2004 erklærede dem skyldige i Nørrebro-drabet på den italienske rygsækturist Antonio Currà.

– Fucking luderland! råbte de for at vise deres foragt for det land og det system, der som punktum på tragedien dømte dem for mord og udviste dem til den kurdiske provins i Tyrkiet, som de oprindelig kom fra.

Nu er familiebåndene opløst af had. Den yngste fætter er død. Den ældste har udsigt til mange års indespærring i et tyrkisk fængsel.

Græd under forhøret
For blandt andre ulykker såede fætrenes fælles ugerning mod den sagesløse italiener også den indbyrdes vrede, der fredag eksploderede i et skuddrama i den tyrkisk/kurdiske landsby Selcuklu, hvor nu 25-årige Hizir Kilic henrettede sin to år yngre fætter, Ferhat Kilic, med et skud i hovedet.

Med blodigt tøj og hadefuldt blik blev Hizir Kilic kort efter forbrydelsen pågrebet nær gerningsstedet.

– Jeg hader ham, og jeg hader hans far, sagde han om sin døde fætter og dennes far, fordi de to åbenbart har bebrejdet ham drabet på italieneren for over seks år siden.

En egentlig tilståelse af skuddrabet på fætteren faldt dog først langt op ad lørdagen, da Hizir Kilic grædende brød sammen efter 16 timers afhøring.

Hele artiklen i Ekstra Bladet i dag samt:

Antonio Curras far: - Vi fejrede morderens død.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere