Cleveland-bortfører gik amok i sin celle

Må æde sin egen medicin: Ariel Castro kan ikke holde ud at være indespærret

Ariel Castro, 52, er sigtet for bortførelse af tre kvinde, som han angiveligt holdt indespærret i sit hjem i over ti år. (Foto: AP)
Ariel Castro, 52, er sigtet for bortførelse af tre kvinde, som han angiveligt holdt indespærret i sit hjem i over ti år. (Foto: AP)

Ariel Castro, der er sigtet for bortførelse og voldtægt af tre kvinder i Cleveland, Ohio, har opholdt sig i fængslet i Cuyahoga County, siden han blev anholdt i den sensationelle sag.

Mens den 52-årige mand uden skrupler holdt kvinderne indespærret i sit hus i over ti år, har han til gengæld svært ved selv at klare mosten bag tremmerne.

Ifølge lokale medier er han flere gange gået amok i sin celle, hvor han er overvåget døgnet rundt af frygt for, at han vil begå selvmord inden en retssag.

Den tidligere skolebuschauffør har ikke tilladelse til at modtage personlige besøg eller telefonsamtaler. Både politi og advokater har dog besøgt ham, oplyser tv-stationen WKYC.

Se også: Her stormer politiet Cleveland-kidnappers hus

Ariel Castro blev anholdt 6. maj, efter at Amanda Berry, Gina DeJesus og Michelle Knight samt et seksårigt barn undslap hans hus. Han er fængslet mod en kaution på otte millioner dollar - knap 50 millioner kroner.

Familien har vendt Castro ryggen. Hans egne brødre, Pedro og Onil, kaldte ham et 'monster' i et interview med tv-stationen CNN.

Nu har politiet i Cleveland offentliggjort et dokument, der viser, at Castro tre gange har været anmeldt for vold mod ekskonen Grimilda Figueroa.

Figueroa, der døde sidste år, tilkaldte politiet i 1989, 1993 og 2005, men Castro blev aldrig idømt fængsel i sagerne.

Se også: FBI's brøler: Glemte, Michelle var bortført

Han er desuden blevet anmeldt for truende adfærd. Politiet blev tilkaldt i 1994, da en nabo klagede over, at Castro havde forsøgt at slå ham med en skovl.

I 1996 kontaktede ekskonens kæreste politiet for at fortælle, at Castro havde truet ham og næsten kørt ham ned med sin bil.

En tidligere nabo klagede samme år til politiet over, at Castro havde opsøgt hende og råbt: 'Jeg skal nok få fat i dig'.

Og så var der episoden i 2004, hvor Ariel Castro efterlod et handicappet barn i sin skolebus med beskeden 'læg dig ned, bitch', hvorefter han gik på McDonald’s.