16-årig surfer fundet i god behold

En 16-årig elev fra Oure idrætshøjskole forsvandt i dag efter sejlads til Skarø. Eftersøgningen er netop afsluttet - pigen er fundet i god behold

To redningshelikoptere var i luften siden 15.55 i dag, inden den 16-årige pige blev fundet i god behold i Lillebælt. (Foto: Nicolai Brix)
To redningshelikoptere var i luften siden 15.55 i dag, inden den 16-årige pige blev fundet i god behold i Lillebælt. (Foto: Nicolai Brix)

To redningshelikoptere, otte både og politiets patruljer på land har siden klokken 15.55 i dag ledt efter en 16-årig pige i Det Sydfynske Øhav.

- Pigen forsvandt under en konkurrence, som Oure idrætshøjskole havde arrangeret - vindsurferne skulle rundt om Skarø, men ved sydspidsen opdagede en af lærerne, at den 16-årige pige gik mod vest i retning af Avernakø, siger Erik Skov, vagtchef ved Fyns Politi, til ekstrabladet.dk.

Pigens forældre blev underrettet.

Kort efter ekstrabladet.dk. talte med Fyns Politi, kunne en lettet forstander ved Oure berette, at den 16-årige pige er fundet i Lillebælt - til alt held i god behold.

Omkring klokken 19.30 kunne redningsaktionen derfor afblæses, efter den 16-årige pige formentlig havde tilbragt godt fem timer i vandet.

Ifølge Ritzau havde pigen taget en 40 sømil lang afstikker, før hun blev samlet op og sat i land i Middelfart.

- Hun var meget rystet. Hun var slet ikke klar over, hvor alvorlig situationen var, og hvor stor eftersøgningen efter hende havde været. Jeg tror ikke, hun er sejlet af sted i kådhed. Hun er kun 165 centimeter høj, og så er det let at miste orienteringen mellem bølgerne, siger Dennis A. Vad til Ritzau.

1 af 2 Underviserne fra Oure idrætshøjskole ledte selv for fuld kraft efter den 16-årige, mens politiet og redningshelikoptere trådte til kl. 15.55. (Foto: Nicolai Brix)
2 af 2 To redningshelikoptere var i luften siden 15.55 i dag, inden den 16-årige pige blev fundet i god behold i Lillebælt. (Foto: Nicolai Brix)