Militant vegetar i selskab med bin Laden

En amerikansk dyreværnsaktivist er kommet i selskab med verdens farligste terrorister på FBI-liste. Han kan have opholdt sig i Danmark

En amerikansk vegetar og dyreværnsaktivist er havnet i selskab med al-Qaeda-lederen Osama bin Laden og andre forhærdede terrorister.

Daniel Andreas San Diego blev tirsdag placeret på FBI's liste over verdens farligste terrorister. Det er første gang, at en såkaldt 'hjemmeavlet' terrorist har opnået den tvivlsomme ære.

Den 31-årig computerekspert fra Californien er efterlyst i forbindelse med bombeangreb mod to amerikanske firmer i 2003, som brugte dyreforsøg til fremstillingen af kosmetik og fødevarer.

Tatoveret på ryggen
Selv om de to eksplosioner kun forårsagede mindre skader på et par kontorbygninger, udlover FBI en dusør på 250.000 dollar for tilfangetagelsen af aktivisten, der ifølge forbundspolitiet både er bevæbnet og farlig.

Daniel Andreas San Diego er leder af gruppen 'Revolutionary Cells' og har hen over ryggen fået tatoveret det samfundsomstyrtende budskab: 'Det kræver kun en gnist'.

Danmark i søgelyset
FBI-chef Michael Heimbach oplyste på et pressemøde, at myndighederne i jagten på den terrormistænkte har været i kontakt med en lang række lande verden over, heriblandt Danmark.

- Alle vores spor ender blindt. Vi har brug for hjælp fra offentligheden, siger Heimbach og tilføjer, at den efterlyste muligvis opholder sig i Costa Rica.

Se efterlysningsplakaten her.

1 af 2 
2 af 2