Engelsk storforbryder myrdede Frederik

Frederick van Pallandt gik fra verdensberømt folkesanger i tresserne til international storforbryder i halvfemserne. I 1994 blev han myrdet under mystiske omstændigheder. Nu afslører en pensioneret, australsk politimand svaret på gåden

Frederik og Nina van Palland i deres storhedstid før Frederik blev gangster og Nina blev Hollywood-skuespiller. (Foto: Polfoto)
Frederik og Nina van Palland i deres storhedstid før Frederik blev gangster og Nina blev Hollywood-skuespiller. (Foto: Polfoto)

I 50'erne og 60'erne nød han stor, international berømmelse med sine blidt vuggende calypso-rytmer som den ene halvdel af den danske superduo, Frederik & Nina. Nina van Pallandt var hans kone frem til 1975, hvor han forlod hende og deres tre børn.

I 1994 blev han, dagen efter sin 60-års fødselsdag, likvideret på sin luksus-yacht i byen Mindoro i Filippinerne. Skudt to gange i hovedet. Hans daværende kone, María Jesus de Los Rios y Coello, døde ved samme lejlighed af et skud i ryggen. De efterlod sig sønnen Daniel Tilopa van Pallandt ifølge wikipedia.

Den hollandsk-fødte diplomatsøn og baron Frederik van Pallandts død har været omgærdet af stor mystik. Nogle mener, at han blev myrdet af tyve, som ville stjæle hans million-yacht. Andre mener, at han blev skudt på grund af en narkohandel, som gik galt.

Skal man tro den tidligere australske politikommissær Clive Small, blev Pallandt myrdet af sin kriminelle makker Ronald Milhench. Det skriver han i sin nye, afslørende bog 'Smack Express'.

Smuglede narko for forbrydersyndikat
Bogen støtter tidligere teorier om, at van Pallandt var dybt involveret i et internationalt forbrydersyndikat, som ernærede sig med alt fra smugling og narkohandel til afpresning, hvidvaskning af penge, million-røverier og væbnede røverier.

Ronald Milhench blev året efter van Pallandts død idømt fem års fængsel, efter han blev fundet i en bankboks i Hong Kong med en ladt pistol og et falsk pas. Under sagen kom det frem, at den dengang 57-årige Milhench ejede en millionvilla i Manila, en hel flåde af yacts og en betydelig medpart i en guldmine, skrev The Standard dengang.

I 2006 blev Frederik van Pallandts navn igen nævnt i forbindelse med en retssag. Denne gang i Australien mod storforbryderen Malcolm Gordon Field. Retten hørte, hvordan Frederik van Pallandt smuglede narkotika på sin yacht for Field og hans australsk baserede forbrydersyndikat.

Morder lever i luksus
I slutningen af 1993 skyldte Field angiveligt mellem 75 og 115 millioner kroner til makkerparret Milhench og van Pallandt for indsmugling af en enorm mængde cannabis, som havde indbragt Field i omegnen af 375 mio. kroner.

Situationen spidsede til, og endte tilsyneladende med at Milhench fandt det nødvendigt at aflive Frederik van Pallandt og hans kone, skrev Sydney Morning Herald i forbindelse med sagen mod Malcolm Gordon Field.

Ronald Milhench er sat i forbindelse med yderligere seks mord. Han lever angiveligt en velhavertilværelse i Filippinerne.

Nina van Pallandts liv efter parrets skilsmisse var i øvrigt heller ikke kedeligt - men dog ikke så skummelt. I duoens storhedstid indspillede de sammen med bl.a. jazz-legenden Louis Armstrong filmen 'Kærlighedens melodi', og hun blev nu Hollywood-skuespiller. Nina van Pallandt var således med i film af blandt andre Robert Altman og Orson Welles. Hun engagerede sig i socialt hjælpearbejde, men var i en periode også bedrageren Clifford Irvings elskerinde.

Til højre for artiklen kan du se to højdepunkter fra Frederik & Ninas musikalske karriere. Den øverste er musik fra spillefilmen 'Verdens rigeste pige' fra 1958. Nederst er deres indspilning af klassikeren 'Puff the Magic Dragon'.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen