En dræbt og tre såret af skud i nat

En mand er død og tre personer er sårede efter skyderi ved værtshus på Amager - tredje døgn i træk med alvorlige skudepisoder i København

Denne mand blev tvunget til at lægge sig på fortovet uden for værtshuset. Derefter blev han skudt to gange. Den ene gang i benet. (Foto: Kenneth Meyer)
Denne mand blev tvunget til at lægge sig på fortovet uden for værtshuset. Derefter blev han skudt to gange. Den ene gang i benet. (Foto: Kenneth Meyer)

Fire personer er ramt af skud, og en mand er død. Det er foreløbig status efter voldsomme skyderier tredje døgn i træk i København.

Kort før klokken 1 i nat blev der skudt ved Café Vaaren, som ligger på Backersvej på Amager. Tre personer blev bragt til Rigshospitalet, og en er kørt til Hvidovre Hospital.

32-årig kvinde såret
- Den dræbte er en mand, hvis identitet vi ikke endnu kender, oplyser efterforskningsleder Tommy Keil, Københavns Politi.

- Men vi ved nu, at der er tale om to gerningsmænd. De blev set løbe fra stedet ad Backersvej til højre, ned mod Øresund. Her ligger en række boligblokke på skrå, med mellemrum, og her forsvandt de to, siger han tidligt her til morgen.

De tre sårede er mand på 19 år, en mand på 20 år og en kvinde på 32 år. De er, oplyser politiet sent i nat, alle uden for livsfare.

En af de fire blev passet op uden for caféen, hvor han blev tvunget til at lægge sig på fortovet. Herefter blev han skudt to gange. Den ene gang i benet.

Derefter skød gerningsmanden ind gennem døren til cafeen, hvor de tre andre blev ramt. Inden ambulancerne nåede frem, lå det ene skudoffer skrigende på fortovet. Den dræbte var blandt de ofre, som blev båret ud fra værtshuset.

Hunde i projektørlys
Baggrunden for skyderiet kendes endnu ikke, og det er uklart, om det har nogen forbindelse til det igangværende bandeopgør i København. Politiet leder efter to gerningsmænd.

- Det er alt, hvad vi kan oplyse nu, sagde Tommy Keil til ekstrabladet.dk omkring klokken 3.30 mandag morgen, mens området ved Café Vaaren lå oplyst af Københavns Brandvæsens projektører, og talstærkt politi med hunde var i gang med at gennemsøge området for at finde spor.

Er I fra AK81?
Stedet, hvor skuddene i nat faldt - Café Vaaren på Backersvej – ligger under en kilometer fra Hells Angels' klubhus på Lindgreens Allé og i øvrigt ikke langt fra Lergravens metrostation i et kvarter, som domineres af to-tre etagers beboelsesejendomme.

Vidner fortæller Ekstra Bladet, at en eller flere gerningsmænd skal være mødt op på Café Vaaren omkring klokken 00.30. Gerningsmændene skal have spurgt nogle af de tilstedeværende, om de var medlemmer af Hells Angels' supportgruppe AK 81 - for derefter at åbne ild uden at vente på svar.

Folk, der kender Café Vaaren, oplyser, at medlemmer af AK 81 ofte hænger ud på værtshuset.

Skuddene på Nørrebro
Med nattens drab er den voldsomme optrapning af skyderierne i København rykket ud fra Nørrebro.

I fredags døde en sagesløs irakisk mand i Mjølnerparken, da han blev skudt på klos hold. Angiveligt fordi han blev forvekslet med en anden.

Lørdag blev en uskyldig færøsk mand skudt i ryggen i krydset mellem Korsgade og Griffenfeldsgade, ligeledes på Nørrebro. Også dette skud synes at have ramt en sagesløs mand, som var på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Politiet har endnu ikke gennembrud i efterforskningen af disse to skudepisoder.

Udlandet: Hvad sker der?
Men i begge tilfælde tyder vindeforklaringer på, at der er indblandet personer med tilknytning til de kriminelle indvandrer- og rockergrupper, som forpester livet for almindelige mennesker i den krig om bl.a. narkotikamarkedet, som foregår i København.

Den dramatiske situation i København understreges blandt andet af, at efterforskningsleder Tommy Keil fra København Politi i nat måtte redegøre for nattens skyderier, ikke blot over for danske medier, men også til international presse.

1 af 3 En af de sårede føres fra ambulancen ind til Rigsospitalets traumecenter. (Foto: Mogens Flindt)
2 af 3 Der var adskillige mennesker på Café Vaaren, da aftenen pludselig sluttede i et orgie af skud og blod. (Foto: Kenneth Meyer)
3 af 3 Denne mand blev tvunget til at lægge sig på fortovet uden for værtshuset. Derefter blev han skudt to gange. Den ene gang i benet. (Foto: Kenneth Meyer)

Skærm

Hent flere
Hent flere