Ungdomshusdemo opløst på Jagtvej

800 demonstranter samledes for at mindes toårsdagen for nedrivningen af huset på Jagtvej 69. Politiet forsøger at opløse demonstrationen på grund af hærværk

En anmeldt ungdomshusdemonstration løb her til aften løbsk på Nørrebros Runddel i København. I forbindelse med at det er to år siden, de unges hus blev revet ned, holdt de unge en anmeldt demonstration. Men på grund af hærværk og bål måtte politiet opløse demonstrationen.

Ritzaus udsendte på stedet meldte kort før kl. 22 om ro på stedet.

- De har samlet sig nede omkring byggetomten, hvor de har lavet lidt barrikader og brænder bål af, og det prøver vi så at forhindre, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi til Ritzau. Han kan også fortælle, at brandvæsnet har været og slukke de påsatte brande på området.

Demonstrationen er så godt som opløst. Sympatidemonstranter er blevet jaget på flugt med knipler, oplyser Ritzaus udsendte, og resten er tilbageholdt af politiet.

- Der var 800 demonstranter før, men de fleste har trukket sig tilbage, og nu er der kun nogle ballademagere tilbage, som vi koster lidt rundt med nu, siger Københavns Politis centrale vagtleder til Ritzau. Der er endnu ikke foretaget nogle anholdelser.

Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen