Bandekrigen rykker nærmere

Nerverne er tyndslidte hos rockere og indvandrerbander. Det er årsagen til en optrapning i antallet af skyderier, som nu også rammer uskyldige, mener politiet

Både rockerne og indvandrerne er nervøse, og derfor optrappes skyderierne, mener politiet. (Foto: Kenneth Meyer)
Både rockerne og indvandrerne er nervøse, og derfor optrappes skyderierne, mener politiet. (Foto: Kenneth Meyer)

Da to personer i hættetrøjer i dag kl. 13.10 affyrede to skud mod Hells Angels' rockerborg på Svanevej i København, var det ifølge politiet tredje gang på fem dage, at opgøret mellem Hells Angels og kriminelle bander førte til skud i København.

De mange skyderier tyder på, at nerverne sidder helt uden på tøjet, siger den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi, Poul B. Hansen.

- Bandegrupperingerne er meget på tæerne over for hinanden i øjeblikket. Vi har haft mange skyderier de seneste fem dage. Det er en form for optrapning eller i hvert fald et overraskende stort sammenfald af skyderier inden for kort tid, siger Poul B. Hansen.

Øjenvidner har fortalt, at det var to udlændinge i hættetrøjer, der kørte forbi rockerborgen og afgav skuddene fra en Peugeot 309. Angiveligt en mørkeblå 1980'er model. Det ene skud gik gennem en rude i rockerborgen og borede sig fast i loftet inde i bygningen, hvor to personer befandt sig. Ingen kom dog noget til.

Episoden kommer dagen efter, at to unge danske mænd blev beskudt under en dramatisk biljagt på Frederiksberg. De to mænd har ikke forbindelse til rockergrupperinger, og det er politiets teori, at gerningsmændene selv tilhørte en indvandrerbande og forvekslede de to unge med rockere.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen