Elisabeth Fritzl på flugt igen

Den 43-årige Elisabeth Fritzl fik nervesammenbrud, da paparazzo-fotograf maste sig ind i hendes og børnene hjem

På vej hjem med indkøb blev lyshårede Elisabeth og hendes datter Lisa fanget af en paparazzo-fotografs linse. (Foto: colourpress.com)
På vej hjem med indkøb blev lyshårede Elisabeth og hendes datter Lisa fanget af en paparazzo-fotografs linse. (Foto: colourpress.com)
Elisabeth Fritzl og hendes børn har nået at nyde livet i al ubemærkethed i nogle måneder, før de igen må flygte.

Mandag i sidste uge offentliggjorde den engelske tabloid-avis The Sun de første billeder af den 43-årige kvinde og hendes datter, 19-årige Lisa, som Elisabeth fødte under fangenskabet i voldtægtskælderen.

Billederne af mor og datter blev taget, da de to var på vej hjem efter en indkøbstur. Tydeligvis anede de ikke, at paparazzo-fotografen lå på lur.

Ringede på døren
Efter, at han havde taget billederne, ringede fotografen på døren hos den intetanende Elisabeth. Da et af børnene åbnede døren, stormede Scott Hornby og hans to medhjælpere ind i huset, hvor de fotograferede vildt omkring sig.

I køkkenet fandt de Elisabeth. Ifølge avisen Österreich, der har talt med et familiemedlem, blev Elisabeth chokeret over det regulære overraskelsesangreb. Først blev hun stum – derefter fik hun et voldsomt nervesammenbrud.

Avis garderede sig
Fritzl-ofrenes støtteadvokat, Christoph Herbst, undersøger nu muligheden for at sagsøge fotograferne. Det kan dog blive vanskeligt, da de for længst har forladt Østrig.

Også avisen The Sun har tydeligvis forsøgt at gardere sig mod et retsligt efterspil. Normalt sælges avisen i langt de fleste europæiske lande. Men den, dag avisen offentliggjorde billederne, var det umuligt at opstøve et eksemplar i Østrig, Tyskland og Schweiz. For i de lande ville en domstol næsten pr. automatik have tilkendt ofrene en millionerstatning for den grove krænkelse af privatlivets fred.

For bare to uger siden understregede Elisabeth Fritzl, at hun ikke ønskede at stå frem. Hun vil have fred til at komme sig. Alt, hvad hun ønsker sig, er at få lov at leve et tåleligt liv i fuldstændig anonymitet.

– Jeg ønsker ingen kontakt med pressen. De aggressive forsøg fra enkelte repræsentanter fra medierne, der ønsker at komme i kontakt med både mig og mine børn, repræsenterer en både uudholdelig og skadelig påvirkning, lod hun omverdenen vide gennem sin bistandsadvokat.

Retssag i marts
I midten af marts begynder retssagen mod Josef Fritzl. I den forbindelse var der taget højde for, at både hun og hendes børn igen ville komme i pressens fokus. Derfor var det planlagt, at familien under retssagen skulle flytte i sikkerhed i det psykiatriske hospital i Amstetten. Her boede de efter befrielsen fra rædselskælderen i april sidste år, til de for nogle måneder siden flyttede til huset i Oberösterreich. Efter paparazzo-angrebet er hun dog allerede flygtet tilbage på sygehusets område.

I slutningen af april 2008 fik omverdenen for første gang kendskab til Josef Fritzls uhyrlige forbrydelser. Gennem 24 år holdt han sin datter Elisabeth fanget i et hjemmebygget kælderfængsel under sit hus.

I et anfald af medfølelse kørte han sin dengang 17-årige og dødssyge datter Kerstin på sygehuset. Da politiet efterfølgende tog hjem til Josef, begyndte sagens gru at gå op for dem.

Gennem årene voldtog han gennemsnitligt Elisabeth to gange om ugen. Det resulterede i, at hun fødte syv børn. Det ene døde kort efter fødslen. Barneliget brændte Josef efterfølgende i en ovn.

Tre af børnene tog Josef til sig. De fik en normal opvækst oppe i huset, mens de tre andre boede nede kælderen hos moren.

Josef Fritzl er tiltalt for blandt andet mord, blodskam, voldtægt, slaveri og frihedsberøvelse.

Ifølge konklusionen på en psykiatrisk rapport var Josef Fritzl fuldt ud klar over både omfanget af sine handlinger og konsekvenserne for hans ofre.

1 af 2 Kort efter, at disse billeder blev taget, trængte fotograferne ind i huset, hvor Elisabeth fik et nervesammenbrud. (Foto: colourpress.com)
2 af 2 På vej hjem med indkøb blev lyshårede Elisabeth og hendes datter Lisa fanget af en paparazzo-fotografs linse. (Foto: colourpress.com)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen