Sag om forsvunden politi-heroin mørklagt

Statsadvokaten for København vil - af hensyn til politiet - ikke redegøre for, hvordan otte kilo heroin kunne forsvinde sporløst fra Politigården i København

Statsadvokaten for København afviste i dag at redegøre for sagen om otte kilo beslaglagt heroins sporløse forsvinden fra Politigården i København i juli 2006. Årsag: der skal tages hensyn til politiet.

I efteråret afslørede Ritzau, at heroinen - der var beslaglagt i forbindelse med en omfattende narkosag - forsvandt som dug for solen, mens det var i politiets varetægt. Siden har Ritzau forsøgt at få indblik i sagens detaljer og få svar på, hvorfor både statsadvokaten og Rigspolitiets Rejsehold efterfølgende opgav at opklare affæren. Men materialet holdes hemmeligt.

- Hensynet til de personer, der er afhørt i sagen, overstiger hensynet til offentlighedens interesse i sagen, lyder det fra statsadvokaten.

Heroinen havde en værdi af henved tre millioner kroner, og på baggrund af sagen indskærpede statsadvokaten allerede i begyndelsen af 2008 overfor Københavns Politi, at sikkerhedsprocedurerne omkring beslaglagte genstande skulle revideres.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere