Langtidsledig dræber boede alene

Den 20-årige mand, Kim De Gelder, der i går dræbte en pædagog og to børn under et blodbad i belgisk vuggestue siger ikke et ord til politiet

20-årige Kim De Gelder, der dræbte en forsvarsløs kvinde og to spædbørn i en vuggestue i Dendermonde i Belgien i går.
20-årige Kim De Gelder, der dræbte en forsvarsløs kvinde og to spædbørn i en vuggestue i Dendermonde i Belgien i går.

Hvorfor den 20-årige mand, der er blevet identificeret som Kim De Gelder, i går gik ind i en vuggestue i byen Dendermonde og knivdræbte tre og sårede yderligere 12 personer er fortsat en gåde for belgisk politi.

Den 20-årige har været så godt som tavs under de hidtidige afhøringer og nægter at samarbejde og har ikke gjort politiet klogere på, hvorfor han iført stiksikker vest bevæbnet med en kniv og en økse kastede sig over forsvarsløse børn og pædagoger i det lille belgiske landsbysamfund.

Han bor i byen Belsele, der ligger godt 30 kilometer fra Dendermonde. Han er langtidsledig og bor alene. Han er tidligere ustraffet.

Han havde kun boet tre måneder i sin nuværende lejlighed.

- Der var ingen af os, der kendte noget til ham. Han holdt sig for sig selv og virkede lidt 'mærkelig'. Når vi så ham kørte han som ofte rundt på sin cykel - den samme cykel han brugte i går i Dendermonde, siger Tiny Demeyer og Raf De Mulder til Het Nieuwsblad.

Kim De Gelders pårørende er blevet afhørt i løbet af i dag, men politiet har ikke røbet nogle detaljer fra samtalerne med dræberens familie.

Havde adresser på flere børnehaver
Ifølge anklagemyndighedens Christian Du Four er De Gelders lejlighed blevet ransaget, men om det har bragt myndighederne tættere på en forklaring på ugerningen, vil Du Four ikke afsløre.

Det er kommet frem, at gerningsmanden havde adresser på mindst yderligere tre børneinstitutioner i sin rygsæk, hvorfor det må formodes, at han påtænkte at fortsætte blodbadet i andre af områdets børnepasningstilbud, såfremt han ikke var blevet anholdt efter drabene i Dendermonde.

Kim De Gelder havde under blodbadet sminket sit ansigt som 'Jokeren' fra Batman, men Du Four vil ikke kommentere en eventuel kobling mellem drabene og filmfiguren.

Dagen igennem har Dendermondes borgere valfartet til institutionen 'Fabeltjesland' (Eventyrland, red.) og har lagt blomster og hilsener til de dræbte og deres pårørende.

En 54-årig kvindelig pædagog og to børn på seks og ni måneder blev dræbt. Tre var lørdag i livsfare, mens flere af øvrige sårede skal gennem flere plastikkirurgiske indgreb for at redde deres ansigter efter den 20-åriges vanvidshandling i Dendermonde.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere