Det dødelige blodbad i Eventyrland

To babyer og en pædagog dræbt ved tragedie i Belgien, hvor en mand med sort- og hvid-malet ansigt løb ind i vuggestue og overfaldt børn og voksne med kniv

Et forældrepar knuger deres lille guldklump, som har fået et rødt nummer i panden under arbejdet med at registrere, hvad der var sket med hvert enkelt af børnene i institutionen. (Foto: AP)
Et forældrepar knuger deres lille guldklump, som har fået et rødt nummer i panden under arbejdet med at registrere, hvad der var sket med hvert enkelt af børnene i institutionen. (Foto: AP)

Fabeltjesland - Eventyrland.

Det er navnet på den vuggestue i den belgiske by Sint-Gillis ved Dendermonde, som fredag formiddag var scenen for et blodigt og grotesk overfald på små børn og voksne. En voksen kvinde og to småbørn har mistet livet, bekræftede belgiske myndigheder i eftermiddags på et pressemøde.

Forvirring om antallet af ofre
Længe var der forvirring om antallet af døde, men nu er tallet fastslået til tre. De overlevende små børn - i alderen fra et par måneder til op mod tre år - er i bogstavelig forstand blevet nummereret, så man kunne have helt styr på, hvordan det var gået hver enkelt.

Ud over de dræbte er ti børn ramt af en knivstikkers vilde hug, mens to af institutionens seks ansatte blev såret i forsøget på at redde børnene - ud over den kvinde, som blev dræbt.

Institutionen Fabeltjesland, hvor dramet udspillede sig klokken 10 fredag formiddag, er en kombineret vuggestue/børnehave.

Gerningsmanden kom cyklende
Klokken 10 kom gerningsmanden cyklende til institutionen. Kort forinden havde borgere i byen bemærket ham ved en station, fordi han havde malet sig sort/hvid i ansigtet.

Ved vuggestuen sagde han, at han havde et spørgsmål og kom ind i baby-afdelingen. Her begyndte han at stikke vildt om sig med en kniv og huggede den i børnene, oplyste byens borgmester Piet Buyse på en pressekonference.

Derefter løb gerningsmanden ind i en anden afdeling. Også her overfaldt han børn. Personalet forsøgte at stoppe manden - flere pædagoger blev såret af knivstik.

Fra psykiatrisk opholdssted
Manden løb ud fra kaos'et af skrigende, grædende og blødende børn, hoppede op på sin cykel og kørte mod nabobyen.

Imens var der slået alarm til politiet, og den tynde, rødhårede mand med det sminkede ansigt blev anholdt.

Det er fredag aften stadig sparsomt med oplysninger om manden. Han menes at komme fra et nærliggende psykiatrisk opholdssted.

Kronprinspar sagde tak
Der blev i eftermiddag oprettet kriseberedskab for forældre og pårørende i byen. Her kom det belgiske kronprinspar, Philippe og Mathilde, i eftermiddags på besøg. Redningsmandskabet fik alle et taknemmeligt håndtryk af parret, og prinsesse Mathilde tog sig tid til at tale indgående med flere af dem.

Efter mødet med redningsfolkene gik kronprinsparret ind i et tilstødende lokale, hvor nogle af forældrene befandt sig, og talte med dem.

1 af 3 Det belgiske kronprinspar besøgte sent på eftermiddagen Sint-Gillis, hvor de takkede redningsmandskabet for indsatsen under det blodige drama i vuggestuen. (Foto: AP)
2 af 3 hele byen er i chok efter kniv-overfaldet på babyer - og der er oprettet kriseberedskab. (Foto: AP)
3 af 3 Et forældrepar knuger deres lille guldklump, som har fået et rødt nummer i panden under arbejdet med at registrere, hvad der var sket med hvert enkelt af børnene i institutionen. (Foto: AP)