Knivstikkeri kan bunde i jalousi

Knivstikker har muligvis kørt med tog efter alvorligt kniv-overfald på 14-årig dreng i Herlev - politiet efterlyser vidner til knivstikkeriet, der kan bunde i jalousi over pige

Alle eleverne var på vej hjem på juleferie, da den 14-årige blev stukket ned. (Foto: Kenneth Meyer)
Alle eleverne var på vej hjem på juleferie, da den 14-årige blev stukket ned. (Foto: Kenneth Meyer)

En 14-årig dreng er på operationsbordet efter et alvorligt knivoverfald i formiddag i Herlev ved København. Her til eftermiddag jager politiet knivstikkeren og beder offentligheden om hjælp.

Sammen med ca. 500 andre elever forlod drengen Hammergårdsskolen på Krogestykket i Herlev i dag kl ca. kl. 10.40.

Da den 14-årige sammen med en kammerat gik ud af skolegården, så de en gruppe på 5-6 unge mænd af anden etnisk oprindelse end dansk, der stod over for skolen.

Drejede sig om en pige
Angiveligt kaldte en eller flere fra gruppen på den 14-årige og vennen, hvorefter der opstod noget 'håndgemæng'. Det endte med, at én fra gruppen stak den 14-årige i maven med en kniv – ifølge det oplyste i højre side af maven ved leveren.

Knivstikeren og hans venner forlod stedet i ukendt retning.

- Nogle har hørt, at det drejede sig om, at offeret skulle have været sammen med en pige. Men vi ved ikke noget med sikkerhed endnu, siger politiinspektør Allan Enevoldsen fra lokalpolitiet i Gladsaxe til Ritzau.

På nuværende tidspunkt er der kun et meget sparsomt signalement af dem, men politiet tror, at offeret, dennes ven og gerningsmændene på en eller anden måde kender hinanden eller tidligere har mødtes.

Noget tyder dog på, at en eller flere af gerningsmændene har kørt med Metroen fra Frederiksberg til Flintholm ca. kl. 10.00 – og derfra videre med S-toget til Herlev.

De tre gerningsmænd beskrives som kortklippede og med et mellemøstligt udseende - alle mellem 15 og 18 år gamle.

Den 14-årige dreng blev kørt til KAS/Herlev til operation. Knivstikket er oplyst til at være omkring to cm bredt og 10 cm dybt. Hvorvidt vitale dele er ramt er p.t. uvist, men drengen vurderes at være uden for livsfare, oplyser politiet.

- Drengen er under operation, han har blødt meget, og det er altid alvorligt, når man bliver stukket i maven, fortæller vagtchef Peter Grønbæk til ekstrabladet.dk.

Vidner eller andre, der har oplysninger bedes kontakte lokalpolitiet i Gladsaxe på telefon 39541426, eller Københavns Vestegns Politi på telefon 4386 1448.

1 af 2 Politiet søger spor i jagten på knivstikkerne. (Foto: Kenneth Meyer)
2 af 2 Alle eleverne var på vej hjem på juleferie, da den 14-årige blev stukket ned. (Foto: Kenneth Meyer)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere