Stein tilstår misbrug af eks's firma

Martina Baggers Hongkong-firma blev misbrugt til at fifle 51 millioner kroner fra svensk bank over i Stein Baggers lomme

Martina Baggers firma sælger de populære kinesiske lykkearmbånd. (Foto: Mads Winther)
Martina Baggers firma sælger de populære kinesiske lykkearmbånd. (Foto: Mads Winther)

Stein Bagger har tilstået at have misbrugt sin ekskones smykkefirma Skypoint China til leasing-svindel for 51 millioner kroner.

Under det lukkede retsmøde ved retten i Lyngby tirsdag erkendte Bagger, at han - uden at ekskonen Marina Bagger vidste besked - brugte Skypoint China til at få udbetalt 51 millioner kroner fra den svenske SEB-bank, erfarer B.T.

Ekstra Bladet beskrev i sidste uge, hvordan Stein Bagger i oktober benyttede sig af Martina Baggers Hongkong-firma til at placere penge uden om banksystemet.

Læs artiklen her

Svindlen fandt sted i oktober. Bagger forklarede i retten, at presset mod ham voksede enormt i anden halvdel af 2008 hvor han konstant var nødt til at gennemføre ny svindel - dels for at betale afdrag til banker og leasing-selskaber, til at finansiere sit enorme privatforbrug og til at holde IT Factory-kørende.

Virksomhedens 'rigtige' omsætning var så lav - firmaet havde i 2008 kun reel omsætning for en million kroner - at husleje, lønninger og andre udgifter blev finansieret via Baggers svindel.

Stein Bagger forklarede i retten, at Martina Bagger intet vidste om svindlen.

Se Martina Baggers redegørelse for svindelen her

Pengene kom ifølge B.T. ikke fra Stein Bagger, men direkte fra den svenske SEB Bank, der udbetalte pengene på baggrund af en falsk leasingkontrakt. Stein Bagger havde bildt banken ind, at IT Factory havde handlet software med firmaet i Hong Kong - software, der så blev finansieret af banken.

Det har hidtil været antagelsen, at Stein Bagger forsøgte at gemme 51 millioner kroner på ekskonens konto. Det er ikke tilfældet. Pengene kom direkte fra den svenske bank. Meningen var, at Martina Bagger - når hun så pengene - straks igen skulle overføre dem til Stein Bagger i den tro, at pengene kom fra ham. Det skete i november.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen