Dumt spørgsmål afslørede KKK-morder

- IQ-niveauet i denne gruppe er ikke imponerende, siger anklageren om otte medlemmer af Ku Klux Klan, der er anholdt for drab. Et dumt spørgsmål afslørede lederen

Kvinden, som søgte optagelse i den racistiske klan, blev myrdet. Ialt er otte klanmedlemmer - seks mænd og to kvinder - anholdt i sagen. (Arkivfoto: AP)
Kvinden, som søgte optagelse i den racistiske klan, blev myrdet. Ialt er otte klanmedlemmer - seks mænd og to kvinder - anholdt i sagen. (Arkivfoto: AP)

Hvis bare Reymond Foster havde lært at vaske sit tøj, var han måske ikke blevet anholdt for drab.

44-årige Raymond 'Chuck' Foster, leder af en afdeling af Ku Klux Klan i Louisiana i USA, er sigtet for drabet på en kvinde fra Oklahoma, der søgte optagelse i den racistiske klan. Ialt er otte klanmedlemmer - seks mænd og to kvinder - anholdt i sagen.

Foster blev anholdt tidligt mandag, da han spurgte en lokal købmand, hvordan 'man fik blodpletter af tøjet'. Købmanden blev mistænksom og alarmerede politiet.

Inviteret til optagelsesritual
Kvinden var i weekenden blevet inviteret til en øde lejrplads til optagelsesritual, men blev søndag skudt og dræbt, da hun bad om at blive kørt tilbage til byen - hvilket udløste et større skænderi. Hun blev fundet under et buskads.

- IQ-niveauet i denne gruppe er ikke imponernende, mildt sagt, siger efterforskningsleder Jack Strain til nyhedsbureauet AP.

Han mener ikke, afdelingen er tæt knyttet til KKK.

- Dette er ikke hvad jeg ville kalde en etableret Klan-gruppe. Nogle af dem er simpelthen skurke, siger han.

1 af 2 Raymond Foster blev afsløret, da han bad om et godt råd til at fjerne blodpletter fra tøjet. (Foto: AP)
2 af 2 Kvinden, som søgte optagelse i den racistiske klan, blev myrdet. Ialt er otte klanmedlemmer - seks mænd og to kvinder - anholdt i sagen. (Arkivfoto: AP)