10-15 skud på Nørrebro i aften

Københavns politi har fundet patronhylstre og leder efter en bil og flere personer omkring Mimersgade

Skyderiet ved Mimersgade/Heimdalsgade har trukket store politistyrker til området. (Foto: Anthon Unger)
Skyderiet ved Mimersgade/Heimdalsgade har trukket store politistyrker til området. (Foto: Anthon Unger)

10-15 skud er i aften blevet affyret omkring krydset Mimersgade-Heimdalsgade på Nørrebro i København. Politiet er massivt til stede i området, hvor der er fundet flere patronhylstre, oplyser den centrale vagtleder hos Københavns politi til ekstrabladet.dk.

En oplysning tidligere i aften om, at en person var anholdt, holder ikke, tilføjer vagtchefen.

En bil og to mænd
Han oplyser derimod, at en bil er set køre væk fra stedet, og at politiet interesserer sig for denne bil. Andre oplysninger fra skuepladsen for skyderierne melder om, at to mænd, formentlig med mellemøstlig baggrund, er set i forbindelse med skyderierne. Den ene kan være såret.

Sent på aftenen var der forlydender om skyderier flere steder på Nørrebro, ved Mjølnerparken og i områder, som grænser op til det uroplagede kvarter. Således var politiet i København i færd med at undersøge, om der var blevet skudt i Brønshøj. Men vagtchefen understreger kort før midnat over for ekstrabladet.dk, at der endnu ikke er overblik over, om der faktisk er tale om flere skudepisoder.

Undersøger mulige skud i Gladsaxe
Samtidig er kollegerne fra Københavns Vestegns Politi i færd med at undersøge, om der har været tale om skyderier i Gladsaxe. Vagtlederen på Vestegnen kan ikke umiddelbart oplyse, hvor i Gladsaxe undersøgelserne finder sted - om det er i den del af kommunen, som støder op til et af urocentrene i København, nemlig Tingbjerg.

1 af 2 Beboere ved krydset Mimesgade/Heimdalsgade må i aften løbe gennem politiafspærringer. (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 Skyderiet ved Mimersgade/Heimdalsgade har trukket store politistyrker til området. (Foto: Anthon Unger)