Nazimusik fører til udlevering

To mænd, en dansker og en tysker, skal udleveres til retsforfølgelse i Tyskland. De to er fængslet for distribution af nazimusik

Det var helt lovligt, da Justitsministeriet besluttede, at en dansker og en tysker, der sidder fængslet for distribution af nazimusik, skal udleveres til retsforfølgelse i Tyskland. Det afgjorde Retten i Helsingør i dag.

De to mænd, en 32-årig dansker og en 33-årig herboende tysker, blev i august anholdt for besiddelse af tusindvis af cd'er og dvd'er med musik, der opildner til racehad og fornægter Holocaust.

Dansk politi anholdt begge mændene i Nordsjælland, efter at tysk politi i tre år havde efterforsket en sag om distribution af nazimusik. Der blev ved samme lejlighed også foretaget anholdelser i Finland.

Danskeren har forklaret i retten, at han havde opbevaret cd'erne for en ven, og at han siden 2002, hvor han fik en datter, ikke længere var en del af den højrenationalistiske subkultur.

Tyskeren, der har kontakt til nazinetværket Blood and Honor, nægtede også at have noget med den hadske musik at gøre. Han beskrev i retten sig selv som et 'meget politisk menneske'.