Fodboldspiller dømt for hæleri

Den 28-årige Patrik Manzila og de tiltalte C.R. og A.E. blev sent fredag eftermiddag idømt otte måneders fængsel for deres roller i røveriet mod Dansk Værdihåndtering

De tre svenskere blev anholdt på Hotel Scandic i København en uge efter røveriet. (Foto: Kristian Linnemann)
De tre svenskere blev anholdt på Hotel Scandic i København en uge efter røveriet. (Foto: Kristian Linnemann)

Den tidligere svenske fodboldspiller Patrik Manzila og de tiltalte C.R. og A.E., der begge er underlagt navneforbud, blev sidst på eftermiddagen ved retten i Glostrup idømt otte måneders fængsel for hæleri i forbindelse med røveriet mod Dansk Værdihåndtering i Brøndby den 10. august.

Anklagemyndigheden forsøgte i første omgang at få de tre svenskere tiltalt for deltagelse i selve røveriet, men det måtte anklagemyndigheden droppe, da alle tre havde alibier. Bl.a. sad en af dem i et svensk fængsel, da røveriet skete.

I stedet blev de tre mænd tiltalt for hæleri, da de ifølge dommen skulle stå for bortskaffelsen af tre Audi'er, som blev brugt i forbindelse med røveriet.

Mændene blev dømt for at være taget ud til en grusgrav i Sengeløse, hvor de håbede at finde bilerne, som politiet imidlertidigt allerede havde beslaglagt.

De tre svenskere var tilsyneladende ikke klar over, at politiet videoovervågede grusgraven, hvilket førte ordensmagten på sporet af dem.

Den milde hæleri-dom i 60 millioner-kroners kuppet understreger teorien om, at der var flere mindre grupper - som blev hyret til en bestemt opgave, uden nødvendigvis at kende de andre grupper, deres opgave - eller hvad det øverste formål var.

Politiet mener, at op mod 20 mennesker deltog i og omkring kuppet med blandt andet at stjæle og tænde ild i skraldebiler og sprede partisansøm for at forsinke politiet efter røveriet.

Udover de tre svenskere sidder to varetægtsfængslet i sagen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen