Slange-mor boede i en toværelses

Denne kvælerslange boede i en toværelsels lejlighed i Sønderborg med sin 'ægtefælle' og fire unger, før politiet fjernede dem

Slangemor - her hos politiet før turen går til Randers Regnskov efter at hun har boet i en lejlighed. (Foto: politiet i Sønderborg)
Slangemor - her hos politiet før turen går til Randers Regnskov efter at hun har boet i en lejlighed. (Foto: politiet i Sønderborg)

Denne fem-seks meter lange kvælerslange boede indtil for ganske nylig i en toværelseslejlighed i Sønderborg.

Sammen med sin lidt kortere ægtefælle og fire unger af racen tigerpyton er moderen nu flyttet til rette omgivelser i Randers Regnskov.

Politiet fik i denne uge en henvendelse om kvælerslanger i en lejlighed i Sønderborg, fortæller Aksel Boe fra lokalpolitiet i Sønderborg til ekstrabladet.dk

Skaber frygt
Det er ulovligt for private at holde tigerpythonslanger. Dels kan dyrene være farlige og skabe frygt, dels er det en overtrædelse af dyreværnsloven, fordi dyrene kræver særlige forhold.

- Beboeren gik frivilligt med til at vi fjernede slangerne, og vi tilkaldte folk fra Randers Regnskov, siger Aksel Boe.

Hannen hvæsede
Slangefamilien blev i første omgang transporteret til politistationen, hvor de for en stund blev foldet ud og målt i detentionsgangen.

Her viste hannen sig at være særdeles aggressiv og hvæsede.

- Hunnen var mere blid. Sådan plejer det at være med kvinder, supplerer politikollegaen - og øjenvidne - fra politistationen, Kaj Jørgen Christensen.

Tre af de fire slangeunger var albinoer.

Det er uklart, hvor længe slangerne har været i lejligheden, og hvilken føde, de eventuelt har fået udover de mus, der var i bur på stedet.

Slangefamilien har - så vidt vides - ikke krøbet frit omkring på boligen, men opholdt sig i et tre meter langt bur af en slags.

Den mandlige beboer af racen menneske er sigtet i sagen og kan forvente et efterspil.

Tigerpytonslanger er blandt verdens største slanger og kan blive syv meter lange og 30 år gamle.

1 af 2 I lejligheden var også fire slange-unger - de tre er albinoer. (Foto: politiet i Sønderborg)
2 af 2 Slangemor - her hos politiet før turen går til Randers Regnskov efter at hun har boet i en lejlighed. (Foto: politiet i Sønderborg)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen