Nøgen mand styrtede i døden

En 35-årig mand fra New York faldt ned og blev dræbt, da betjente skød ham med strømpistol. Den nøgne mand truede med lysstofrør. Se video her

Manden viftede med et langt lysstofrør. En enkelt gang prikkede han til en betjent med røret - det fik dem til at sende 50.000 volt igennem hans krop, så han styrtede ned. Han døde senere af sine kvæstelser. (Foto fra YouTube)
Manden viftede med et langt lysstofrør. En enkelt gang prikkede han til en betjent med røret - det fik dem til at sende 50.000 volt igennem hans krop, så han styrtede ned. Han døde senere af sine kvæstelser. (Foto fra YouTube)

New Yorks politi er igen under angreb, efter en 35-årig mand forleden blev dræbt for øjnene af sin mor, da en betjent ville uskadeliggøre ham med en strømpistol.

Manden, tydeligvis uligevægtig, styrtede i døden fra 1. sals højde, da betjenten sendte 50.000 volt igennem den nøgne mand, som i 40 minutter havde råbt ad betjente og naboer fra en brandtrappe i Brooklyn. Den indtil da forholdsvis udramatiske situation eskalerede, da den 35-årige truede betjentene med et lysstofrør.

Mens mandens mor tryglede betjentene om ikke at gøre hendes søn fortræd, gav en ledende politimand ordren om at benytte strømpistolen.

- Hans krop frøs, og han faldt ud over rækværket, med hovedet først. Folk skreg og råbte. Det var helt forkert, forklarer et øjenvidne til New York Post.

Manden døde senere af sine kvæstelser i hovedet.

Politiet: Det var en fejl
Onsdag over middag gik den 35-årige Iman morales pludselig amok efter et skænderi med sin mor. Han tog sit tøj af og kravlede ud på brandtrappen i 4. sals højde og forsøgte at komme ind til naboen. Da hun lukkede vinduet, begyndte han at gå ned af brandtrappen, råbende til de stadig flere tilskuere på gaden.

- Jeg skal dø. I skal alle dø med mig, råbte den nøgne mand, som i et enkelt tilfælde prikkede til en betjent med lysstofrøret. Det fik betjentene til at tage strømpistolerne frem.

Politiet erkender, at man har overtrådt retningslinjerne for brugen af strømpistoler, de såkaldte 'tasers'. Ifølge reglerne skal de ikke bruges, hvis personen, man ønsker at uskadeliggøre, kan falde ned fra stor højde.

Politiet havde bedt om at få en stor luftpude leveret, men lastbilen, der skulle levere den, blev bremset af en trafikprop.

- Min søn var en god dreng. Alt han havde brug for var hjælp. Politiet slog ham ihjel, siger mandens mor til New York Post.

Sagen er bare en ud af mange anklager mod politiet i New York, som får skyld for at være for voldelige.

De seneste år har strømpistoler været skyld i adskillige dødsfald.

En videooptagelse af episoden kan ses i faktaboksen til højre. Advarsel: Stærke billeder