Tiltalt for blodbadet på Cafe Louise

Hjemvendt fra fængsel i Libanon i nat: Fremstillet for et drab og firedrabsforsøg

Den mistænkte for Café Louise-drabet kom til Danmark i nat. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Den mistænkte for Café Louise-drabet kom til Danmark i nat. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

KØBENHAVNS DOMMERVAGT (Ekstra Bladet): Stille og træt - sådan fremstod en 28-årig mand, der menes at stå bag knivdrabet på Cafe Louise i København i september i fjor, da han i dag blev fremstillet i dommervagten.

Tiltalen i sagen er allerede rejst, men kort efter voldssagen flygtede den 28-årige til Libanon, hvor han ifølge egen forklaring meldte sig selv til myndighederne. Det skete 14. januar i år.

Til stede ved dagens retsmøde var også en mindre gruppe familiemedlemmer til den tiltalte samt tiltaltes kæreste, der opmærksomt fulgte retsmødet fra tilhørerpladserne.

Ud over den 28-årige er hans tvilligebror samt en 27-årig kammerat tiltalt i sagen. Den 28-årige nægter sig skyldig og nægtede iøvrigt at udtale sig ved dagens retsmøde.

Den 28-årige ankom fra Beirut i nat. Ialt er han tiltalt for fire drabsforsøg samt drabet på den 38-årige familiefar William Quashie.

Se også: Mistænkt for mord vendte hjem i nat
Se også: Mistænkte i Cafe Louise-drab varetægtsfængslet

Ved dagens retsmøde ville anklager, Helle Sørensen, gerne have afspillet video-overvågningsoptagelser fra Cafe Louise, men det protesterede tiltaltes forsvarer, Magnus Rohde, imod.

- Det er problematisk, at optagelserne afspilles allerede nu, hvor der også er pressefolk tilstede, var hans begrundelse.

Anklageren redegjorde derefter for, at optagelserne allerede var blevet vist ved et tidligere retsmøde.

Alligevel mente dommeren ikke, at optagelserne skulle vises.

I stedet dokumenterede anklageren forløbet med fotos fra optagelserne, mens hun redegjorde for politiets udlægning af forløbet. der udspandt sig ved syv-tiden om morgenen.

Balladen begyndte ved et lille rundt bord på natværtshuset, hvor en mindre gruppe afrikanere havde slået sig ned. I selskabet var også en hvid kvinde.

- Den anden part var en gruppe arabere, sagde anklageren.

Ifølge hende havde arabergruppen i nogen tid sendt onde øjne i retning af somalierne. På et tidspunkt gik et medlem af arabergruppen hen og slog en af de andre. Den 28-årige kom til og knivstak offeret i siden.

Efter en del tumult blev arabergruppen derefter smidt ud. På Nørrebrogade gik gruppen derefter væk fra værsthuset. Længere henne af Nørrebrogade vendte den 28-årige og en af de andre tiltalte imidlertid om og løb tilbage mod Cafe Louise, hvor afrikanerne står uden for.

- Godt to meter fra gruppen trækker tiltalte en kniv som stikker fire gange i brystet på sit offer, forklarede anklageren.

Offeret overlevede. Det samme gjorde en anden afrikaner, der også blev knivstukket.

Se også: To mænd sigtet for Cafe Louise-drab
Se også: Drabstiltalt på vej hjem fra Libanon

Derefter stak angriberne af igen. Via en port ud til Nørrebrogade vendte de kort efter tilbage.

Her havde den 38-årige familiefar netop låst sin cykel op, som han derefter trak. I den anden hånd havde han en øl.

- Det er vores opfattelse, at den dræbte ikke havde deltaget i den tidligere tumult, forklarede anklageren ved dagens retsmøde.

På vej væk fra værtshuset krydsedes han vej tilfældigt af den 28-årige og dennes medgerningsmand, der igen havde sat kursen hen mod Cafe Louise.

- I det de går forbi ham stikkes han en gang direkte i hjertet med en kniv, forklarede anklageren.

kort efter knivstikkes yderligere en somalier af makkerparret. Det sker foran Cafe Louise.

Trods forsvarerens protest blev den 28-årige varetægtfængslet. Foreløbigt frem til 10. juni.

1 af 3 Politiet måtte i september spærre dele af Nørrebrogade af, fordi blodbadet fortsatte ud på vejen. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 3 
3 af 3 Den mistænkte for Café Louise-drabet kom til Danmark i nat. (Foto: Tariq Mikkel Khan)