'Gratis' benzin skabte vold og kaos

En benzinstander, der var defekt og derfor leverede benzin uden at tage betaling, gav lange køer i Odense mandag aften. Ejeren måtte flygte efter trusler og vold, da han kom for at slukke for standeren

Der blev tanket og tanket ved den defekte stander i Odense i går. Men den gratis benzin var ikke helt gratis... (Modelfoto)
Der blev tanket og tanket ved den defekte stander i Odense i går. Men den gratis benzin var ikke helt gratis... (Modelfoto)

Der var kaotiske tilstande i det nordvestlige Odense i aftes, da en bilist ved et tilfælde opdagede en defekt benzinstander, der sprøjtede benzin ud uden betaling, på en ny OK-tankstation i Korup. Bilisten fortalte det videre til venner og bekendte, og pludselig havde den gode - måske nok lidt for gode - nyhed spredt sig vidt.

Bilister fra nær og fjerne kørte til standeren og holdt i alenlange køer for at tanke benzin. Ejeren af tankstationen fik nys om, hvad der foregik og tog ud for at lukke for anlægget. Men da han ankom, blev han mødt af trusler og spark og måtte flygte fra de glubske benzintyve igen. Han ringede i stedet efter politiet.

- Da vi kom derud, holdt der mindst tyve biler i kø. Og vores folk var ved at blive kørt ned, fordi bilisterne pludselig fik travlt med at komme væk, da de så patruljevognen. En mand, vi fik fat i, havde fyldt bagagerummet op med dunke, han kunne hamstre i, fortæller vagtchef ved Fyns Politi Erik Halkjær til ekstrabladet.dk.

Betjente vil nu bruge dagen i dag til at gennemgå overvågningsbilleder, der kan afsløre benzintyvene.

- Selvom benzinen selv kommer ud af standeren, så er der et gammelt ordsprog, der hedder, at hvis det er for godt til at være sandt, så er det nok ikke helt rigtigt, siger Erik Halkjær.

Han opfordrer nu alle, der tankede gratis i går, til at møde op og betale, hvad de tankede for.

- Hvis man ikke selv møder op og betaler, så kan man se frem til en sigtelse for tyveri, siger vagtchefen.

Skærm

Hent flere
Hent flere