Far til dømt forbandede anklager

Der var uro i retslokalet, da en 20 årig onsdag blev dømt for syvende gang. Næste gang risikerer han udvisning, skønt han har boet hele sit liv i Danmark

Anklager Anne Sofie Brix måtte have hjælp af politiet, da hun forlod retten. (Modelfoto: www.politi.dk)
Anklager Anne Sofie Brix måtte have hjælp af politiet, da hun forlod retten. (Modelfoto: www.politi.dk)

- Jeg håber, du føder en satan og ikke en søn.

Sådan lød forbandelsen fra faren til den dømte Jura Levakovic mod den højgravide anklager Anne Sofie Brix efter dagens retsmøde i Københavns Byret. Hans søn, 20-årige Jura, var kort forinden blevet idømt to års fængsel og betinget udvisning for to røverier, tre mindre tricktyverier samt et par andre småting, da vredesudbruddet mod anklager Brix kom.

Dommer Hanne Fog-Petersen fik herefter med hjælp fra tilstedeværende politifolk og fængselsfunktionærer gennet den harmdirrende far og resten af Levakovic-familien ud af retslokalet. Desuden måtte to civilklædte betjente eskortere den vordende mor ud af byretten.

Det var syvende gang, at Jura Levakovic fik en fængselsdom. Og siden han var 15 år, har han bortset fra nogle korte ophold i frihed siddet bag tremmer. Anklager Anne Sofie Brix mente derfor, at straffen skulle være i den absolut strenge ende, men retten valgte at se med milde øjne på den dømte. Blandt andet fordi han er stoppet med at ryge hash, og fordi han har udsigt til et arbejde.

- Vi nøjes med at udvise dig betinget. Du får en prøvetid på to år, og det betyder, at hvis du laver noget nyt, så kan fælden altså risikere at klappe, lød formaningen fra dommer Hanne Fog-Petersen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere