Over hundrede siger farvel til Martin

Venner og familie i knugende farvel til Martin, der var forsvundet i fire uger

Mange er mødt op ved kirken, hvorfra Martin Helbo bliver bisat. (Foto: Rasmus Flindt)
Mange er mødt op ved kirken, hvorfra Martin Helbo bliver bisat. (Foto: Rasmus Flindt)

RINGSTED(Ekstra Bladet): Netop nu bisættes Martin Helbo Svejgaard - det sker ved Sankt Bendts Kirke i Ringsted, hvor den 28-årige oprindeligt kommer fra.

Mere end hundrede familiemedlemmer, venner og bekendte er mødt op foran kirken.

Stille går de rundt og giver hånd og omfavner hinanden.

I kirken står den 28-årige mands kiste prydet af en stor hvid buket.

Martin Helbo Svejgaard blev fundet druknet ved Islands Brygge, København sidste søndag efter, at han havde været meldt savnet i fire uger.

Læs her:

Se også: Martins familie: Det var en ulykke

Læs her:

Se også: Her mindes familie og venner Martin

Obduktionen af den 28-årige svejser har vist, at han druknede. Det er politiets teori, at Martin - der var på vej hjem efter en bytur - formentligt har tisset i vandet og så har fået overbalance. Politiet fandt da også liget af Martin iført alt tøj og med alle sine værdier, men med bukser og bælte åben.

- Jeg vil ikke sige, at vi har det godt med det, men vi har det godt med, at han er fundet, og at det er overstået nu. Det har været en lang og frustrerende tid. Vi følte bare, at vi var på Nørrebrogade og ikke rigtig kom videre med at finde ham, forklarer Martins far Søren Helbo til Ekstra Bladet.

Læs her:

Se også: Sådan identificerede familien Martin

Faderen har ikke selv set sin søn efter, han blev hevet op af vandet søndag. Liget har ligget så længe i vandet, at politiet rådede familien til ikke at se den døde. Til gengæld identificerede familien Martin Helbo på den lænde-tatovering med hans navn og hans ur, som havde og som politiet sendte billeder af via mail.

Læs her:

Se også: Martin døde ved drukning

Selvom familien nu endelig har fået vished for, at deres kære ikke har været udsat for en forbrydelse, kræver det en del for Søren Helbo og de nærmeste pårørende fortsat at holde sammen på hverdagen.

- Jeg føler, jeg har gået i en tåge hele vejen igennem forløbet, men jeg vælter ikke, før det her (begravelsen, red.) er overstået, og selvfølgelig kommer det heller ikke rigtig til at gå op for en. Men det hjælper heller ikke at opgive. Man er nødt til at samle de her unaturlige kræfter for at komme igennem det her og komme videre, siger han og er bevidst om, at det først er nu reaktionerne kan komme.

1 af 2 Martin Svejgaard Helbos familie forsøger nu at samle de sidste kræfter på at forberede hans begravelse. (Foto: Anthon Unger)
2 af 2 Mange er mødt op ved kirken, hvorfra Martin Helbo bliver bisat. (Foto: Rasmus Flindt)