Politiker lægebehandles efter røveri

Eks-politikeren fra Farum, Paul Wachtell, som var en central person i opgøret om Peter Brixtofte, udsat for hjemmerøveri i formiddag

Både politi og ambulancer fyldte op på Bastholmen ved Paul Wachtells hjem i Farum. (Foto: Linda Johansen)
Både politi og ambulancer fyldte op på Bastholmen ved Paul Wachtells hjem i Farum. (Foto: Linda Johansen)

Tre unge bevæbnede mænd trængte kort før klokken 11 i formiddag ind i en villa på Bastholmen 5 i Farum. Her bor læge Paul Wachtell, som har været et fremtrædende medlem af Lokallisten i Farum Byråd og en overgang udpeget som borgmester, da Peter Brixtofte blev stemt ud. Wachtell har siden forladt politik.

Den 70-årige ekspolitiker blev overfaldet og under røveriet opstod der kamp mellem Paul Wachtell og røverne. En af røverne faldt under klammeriet ned ad nogle kældertrappetrin, og derefter stak alle tre af.

Paul Wachtell havde fået blødende sår i hovedet, og en ambulancelæge tog sig i første omgang af ham. Også Wachtells kone, Gete, var til stede under røveriet. Det chokerede ægtepar blev efter den første akuthjælp bragt videre til lægebehandling, hvor de endnu midt på fredag eftermiddag opholdt sig.

Poltiiet har derfor endnu ikke kunnet foretage uddybende afhøringer af dem, og det er ikke oplyst, hvad udbyttet af røveriet blev.

Flugtbil fundet i nærliggende skov
To af røverne forsvandt fra Bastholmen i en stjålen sort Seat Altea på gule plader. Denne bil blev senere fundet i en skov på Hestetangsvej, omkring tre kilometer fra Wachtells hjem, og derfra er de to flygtet til fods.

Den tredje røver flygtede i første omgang til en børnehave, som ligger tæt ved Wachtells hjem, men han stak hurtigt af videre i retning mod Ganløse.

Politiet søger efter røverne med hunde, især i skovområderne ved Farum og Ganløse.

Tre signalementer
Politiet har udsendt følgende signalementer af de tre mænd, som forøvede røveriet:

1) 16-17 år, ca. 175 cm, arabisk af udseende, dansk talende, iført mørkt tøj.

2) 20-21 år, ca. 175 cm, arabisk af udseende, dansk talende, iført mørkt tøj.

3) 16-17 år, ca. 170 cm, spinkel,sydlandsk udseende, iført sort/grå hættetrøje med print i lyse farver formet som en stjerne.

1 af 3 Paul Wachtell foran sit hjem på Bastholmen i Farum. Her foregik i formiddag et hjemmerøveri. (Foto: Claus Lunde)
2 af 3 Den sorte Seat på gule plader, som to af røverne flygtede i, blev fundet i skoven tre kilometer fra Wachtells hjem. (Foto: Linda Johansen)
3 af 3 Både politi og ambulancer fyldte op på Bastholmen ved Paul Wachtells hjem i Farum. (Foto: Linda Johansen)