Indvandrerbande stoppede gadeuro

Urolighederne i februar blev stoppet med hjælp fra banden Black Cobra. Afbrændingerne tiltrak så meget politi, at banden ikke kunne sælge stoffer

De mange afbrændinger i febaruar måned blev først stoppet, da banden Black Cobra blandede sig.
De mange afbrændinger i febaruar måned blev først stoppet, da banden Black Cobra blandede sig.

Under urolighederne i februar, hvor utilpassede unge satte ild til skoler, biler og containere over hele landet, beordrede ledende medlemmer af indvandrerbanden Black Cobra uromagerne at standse afbrændingerne af hensyn til bandens narkotikasalg.

Via aflytninger hørte politiet folkene fra Black Cobra - en af landets største og mest frygtede bander - ringe til en stribe unge i Kalundborg, Greve og Hundige. Det skriver Berlingske Tidende.

Beskeden fra Black Cobras ledere lød, at optøjerne skulle standses, fordi de tiltrak så meget politi, at det i flere områder gjorde det vanskeligt for banden at passe deres kriminelle forretninger med blandt andet salg af stoffer.

Kim Kliver, leder af Rigspolitiets Nationale Efterforskningcenter, bekræfter Berlingske Tidendes oplysninger.

- Vi fulgte de aktiviteter, som de utilpassede unge lavede i vinterferien, da vi kunne registrere, at man længere oppe i hierarkiet i banderne var irriteret på disse unge, fordi de tiltrak sig opmærksomhed fra politiet i boligområderne. Det gælder bl.a. nogle Black Cobra-folk, siger Kim Kliver.

Rigspolitiet regner i dag indvandrerbander for det alvorligste kriminalitetsproblem herhjemme. Justitsminister Lene Espersen (K) er også bekymret for udviklingen.

- Der er åbenbart bander, der forsøger at køre mafia-lignende virksomhed i Danmark. De fortjener ikke andet end at komme i fængsel, siger hun.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen