Ny bølge af påsatte brande fredag

De seneste seks dages mønster hvor mindre grupper af utilpassede unge i nålestikoperationer antændte brande og udøvede hærværk fortsatte fredag

Fredag aften brander det igen flere steder i landet. I Glostrup var der travlt med at slukke ilden i dette skur. (Foto: Kristian Linnemann)
Fredag aften brander det igen flere steder i landet. I Glostrup var der travlt med at slukke ilden i dette skur. (Foto: Kristian Linnemann)

Fredag aften blev ligesom de tidligere aftener præget af påsatte brande og hærværk.

Politiet var talstærkt ude på gaderne, og det er særligt skolerne, der bliver holdt øje med. I Birkerød forsøgte unge at sætte endnu en skole i brand, men det lykkedes politiet at stoppe urolighederne, før det nåede så vidt.

Vi opdaterer løbende i punktform om, hvor det går løs og samler op på begivenhedernes gang senere fredag.

København Ildspåsættelser i hele København og omegn. På Nørrebrogade blev brandfolk stenet væk, da de forsøgte at slukke en brand på kørebanen. I Valby er det især i området omkring Folehaven, at der bliver sat ild til affald og biler. I Tingbjerg, Glostrup, Ishøj og Albertslund er der ligeledes brand flere steder.

Amager Meldes om brande flere steder.

Birkerød To unge mænd blev anholdt på Kajerødskolen i Birkerød i Nordsjælland og sigtet for forsøg på brandstiftelse mod skolen. Politiet fandt flere steder på skolen, hvor benzin var hældt ud. De unge var blevet set hente benzin på en nærliggende tankstation.

Hillerød To andre unge anholdt med fyldte benzindunke i bagagerummet på deres bil. Politiet valgte at anholde dem natten over.

Nivå Ild i en container, en bil og et busskur.

Roskilde, Slagelse og Korsør Flere brande er blevet antændt.

Kalundborg I kvarteret omkring Klosterparkvej var der tidligt fredag aften rapporteret om mindre brande i en container, samt i en garage.

Århus Brand i dagsinstitution på Gudrunsvej i Brabrand. Adskillige containere i brand i og omkring Gellerup Parken. Politiet har foretaget adskillige anholdelser i Gellerup Parken fredag aften. Der meldes ligeledes om stenkast mod politiet.

Odense I Odensebydelen Vollsmose anholdt politiet to på 17 og 19 år, der sigtes for ildspåsættelse mod Humlehaveskolen på Vollsmose Allé. Der var to arnesteder, hvor der blev sat ild på skolen. Politiet i Odense meldte dertil om fire påsatte brande i biler og containere.

1 af 2 Flere biler var i brand på Hornemands Vænge i Valby fredag aften. (Foto: Kristian Linnemann)
2 af 2 Fredag aften brander det igen flere steder i landet. I Glostrup var der travlt med at slukke ilden i dette skur. (Foto: Kristian Linnemann)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere