Tandlæge fik bøde for at gi' endefuld

Man må ikke give sin patient en endefuld, selv om denne er hamrende hysterisk. Retten i Roskilde kendte derfor en tandlæge skyldig i den milde voldsparagraf

En tandlæge fra Roskilde gav en ung patient en endefuld, fordi han var hysterisk. Det kostede tandlægen 1200 kr.  (Polfoto)
En tandlæge fra Roskilde gav en ung patient en endefuld, fordi han var hysterisk. Det kostede tandlægen 1200 kr. (Polfoto)

En tandlæge fra Roskilde må sande, at han ikke uden videre kan give sine patienter en endefuld.

Retten i Roskilde idømte mandag tandlægen 1200 kroner i dagbøder for at give en syvårig dreng et klap i numsen, da drengen blev hysterisk midt under en behandling i tandlægestolen.

Den mandlige tandlæge har under hele sagen fastholdt, at han gjorde det for at undgå en potentielt faretruende situation, og at der kun var tale om et enkelt og blødt slag.

Dommeren i Roskilde troede fuldt og fast på lægens forklaring, men så sig alligevel nødsaget til at kende ham skyldig i mildeste del af voldsparagraffen.

Episoden fandt sted i sommer, da drengens moder forlod sin søn midt under tandlægebehandlingen.

Det kunne drengen ikke håndtere og blev 'skruphamrende hysterisk', har tandlægens klinikassistent forklaret under retssagen.