Jønke dolket på Nørrebro

Rockeren Jønke Nielsen fra Hells Angels blev i aftes stukket ned med kniv under slagsmål på Nørrbro. En 22-årig mand blev livsfarligt såret

Tre personer var torsdag aften involveret i knivstikkeri på Ægrisgade på det ydre Nørrebro tæt på Hell Angels rockeren Jørgen 'Jønke' Nielsen bopæl. (Foto: Gert Jensen)
Tre personer var torsdag aften involveret i knivstikkeri på Ægrisgade på det ydre Nørrebro tæt på Hell Angels rockeren Jørgen 'Jønke' Nielsen bopæl. (Foto: Gert Jensen)

Rockeren Jørgen 'Jønke' Nielsen fra Hells Angels og en 22-årig mand af anden etnisk herkomst blev torsdag aften såret af knivstik under et slagsmål på hjørnet af Ægirsgade og Mimersgade på Nørrebro.

Jønke Nielsen kom torsdag aften sammen med en kammerat gående ad Ægirsgade, da de blev passet op af den 22-årige mand foran værtshuset 'Det gamle Sted', der er kendt for at være tilholdssted for Hells Angels-rockere.

Han stak Hells Angels-rockeren to gange i maven med en kniv, hvorefter han selv blev overfaldet og stukket ned af de to andre. Den 22-årige blev stukket i knæet, balden og lysken, og forsøgte efter opgøret at flygte i en rød Mazda. Han kom dog kun 25 meter, før han sank sammen over rattet og kørte ind i et rækværk.

Da politiet kom måtte de yde førstehjælp til manden. Blandt andet satte en betjent sig ind på bilens bagsæde for at holde mandens hoved, indtil ambulancen kom frem. Her til morgen forlyder det, at han nu er uden for livsfare.

Jønke forsvandt sammen med en kammerat i en kassevogn, som kørte ham til Rigshospitalet. Senere blev føreren af kassevognen anholdt på Frederiksborgvej i Nordvest.

Alle tre mænd - de to knivofre og føreren af kassevognen - vil i dag blive fremstillet i grundlovsforhør, sigtet for drabsforsøg.

Frygt for hævnaktion
Hells Angels og støttegruppen AK81 holdt netop i aftes julefrokost i Ishøj. Da nyheden om opgøret på Nørrebro nåede frem, brød selskabet op og begav sig mod København.

Det fik politiet til at sætte store styrker ind i forsøget på at undgå hævnaktioner.

Knivopgøret kommer efter længere tids spændt stemning mellem rockergruppen og indvandrerbander i København. Sandsynligvis handler striden om kontrollen med det lukrative narkomarked.

1 af 3 To mænd er blevet bragt på hospitalet, hvoraf den enes tilstand betegnes som kritisk. (Foto: Gert Jensen)
2 af 3 Rockeren Jønke fra Hells Angels blev torsdag aften stukket ned på Ægirsgade på ydre Nørrebro. (Foto: René Schütze)
3 af 3 Tre personer var torsdag aften involveret i knivstikkeri på Ægrisgade på det ydre Nørrebro tæt på Hell Angels rockeren Jørgen 'Jønke' Nielsen bopæl. (Foto: Gert Jensen)