Vidner så mænd løbe fra ransaget hus

Vidner har fortalt, at tre mænd kom ud fra et buskads med flere tasker ved den bygning, som politiet ransagede efter tyveriet mod Danske Banks omdelingscenter

Et vidne så torsdag tre mænd løbe med flere taker fra en forladt hus syd for Århus. (Polfoto)
Et vidne så torsdag tre mænd løbe med flere taker fra en forladt hus syd for Århus. (Polfoto)

Østjyllands politi i Århus har fået nye spor at gå efter i forbindelse med det store tyveri mod Danske Banks omdelingscenter i Brabrand torsdag morgen.

Politikommissær Peter Grove oplyser lørdag eftermiddag, at politiet bl.a. fandt beklædning, der kan være brugt under tyveriet, under fredagens ransagning af en ejendom på Bjødstrupvej 73 i Tranbjerg syd for Århus.

Politiet arbejder i øjeblikket på at offentliggøre billederne, og ekstrabladet.dk bringer naturligvis billederne, så snart vi har dem.

Kom ud fra buskads
Under fredagens vidneafhøringer i området omkring den forladte ejendom fremkom der også oplysninger om tre mænd, der kom gående ud fra et buskads i nærheden af bygningen.

Disse personer medbragte nogle store poser/tasker, og forsvandt i området omkring Hattemagertoften/Karetmagertoften/Pottemagertoften, fortæller et vidne.

Politiet har efterfølgende foretaget undersøgelse og afsøgning af området i og omkring Hattemagertoften, Pottemagertoften og Karetmagertoften, men politiet fandt ingen spor i området.

I forbindelse med selve tyveriet har et andet vidne set tre personer løbe fra Audi’en mod omdelingscentret. Vidnet hørte, at der blev råbt et udenlandsk klingende navn, men vidnet kunne ikke høre selve navnet.

Ikke et røveri
Torsdagens kup mod omdelingscenteret er tidligere blevet omtalt som et røveri, men politiet har klassificeret kuppet som et tyveri, da gerningsmændene ikke brugte våben.

Lørdag var der stadig adskillige andre meddelelser fra offentligheden til politiet, som havde travlt med efterforskningen. Men intet tyder på et umiddelbart gennembrud i opklaringen af danmarkshistoriens næststørste kup.

Den Audi A4, som røverne flygtede i, blev fundet i Jeksenskoven ved Hørning. Den var stjålet i Sulsted i Nordjylland. Den Toyota Hilux, som blev brugt til at vælte hegnet ind til Dansk Banks fordelingscentral, var stjålet i Århus.

Gerningsmændene fik et udbytte på 26,7 millioner kroner.

Har man oplysninger i sagen kan Østjyllands politi kontaktes på tlf. nr. 87311448.