Familiefar solgte livsfarligt krudt

Politiet i Aalborg måtte torsdag aften tilkalde assistance fra bomberydderne i Skive, da der blev fundet en større mængde ulovligt fyrværkeri

Naboerne ville have fået blæst vinduerne ud, hvis det var gået galt, vurderer politiet. (Foto: Københavns Politi)
Naboerne ville have fået blæst vinduerne ud, hvis det var gået galt, vurderer politiet. (Foto: Københavns Politi)

En 42-årig familiefar fra Langholt lidt nord for Aalborg er sigtet for besiddelse af ulovligt fyrværkeri. Manden opbevarede i familiesn skur i haven en så stor mængde ulovlige bomber og krudt, at politiet i Aalborg måtte have assistance fra bomberydderne i Skive, da fyrværkeriet skulle beslaglægges.

- Der var 12 fem-tommer-krysantemumbomber og seks fire-tommer-krysantemumbomber plus mere end 350 kanonslag af forskellig slags og to ulovlige batterier i skuret i haven på villavejen. Der er ingen tvivl om, at naboerne ville have fået blæst vinduerne ud, hvis det var gået galt, siger vagtchef Frank Liltorp fra Nordjyllands Politi til ekstrabladet.dk.

En krysantemumbombe på fem tommer er på størrelse med en håndbold, og hvis den eksploderer i hånden, mister man livet.

Nordjyllands Politi fik torsdag aften omkring klokken 20 et anonymt tip om, at familiefaderen opbevarede andet end rive og skovl i skuret på Horsensgade.

Det var med henblik på videresalg, at den 42-årige opbevarede det livsfarlige fyrværkeri i redskabsskuret. Det erkender han.

- Men sagen jo også ret svær at slippe uden om, siger Frank Liltorp.