Blev tigeren lukket ud med vilje?

Politiet i San Francisco har mistanke om, at en tiger med vilje blev lukket ud af sit bur. En person omkom og to blev kvæstet

Politiet i San Francisco, USA, finkæmmede onsdag byens zoologiske have i jagten efter spor, der kan forklare, hvordan en tiger kunne slippe ud af sit bur og dræbe en ung mand og kvæste to andre gæster.

Politiet fortalte på et pressemøde, at sagen bliver behandlet som en drabssag. Det indikerer, at myndighederne har mistanke om, at ukendte gerningsmænd kan have lukket den ni år gamle sibiriske tiger Tatiana ud af sit bur.

Dødsoffer identificeret
Samtidig blev navnet på dødsofferet offentliggjort. Der er tale om den 17-årige Carlos Sousa Jr. fra byen San Jose. De kvæstede, et brødrepar på 19 og 23 år, meldes uden for livsfare. De tre unge mænd var sammen taget på besøg i haven, der har åbent året rundt.

Politiet blev tirsdag aften kaldt til stedet, da personalet blev klar over, at en tiger var løs. Tatiana blev dræbt af skud, da den gik til angreb på fire politifolk, der forsøgte at redde en af de kvæstede.

Tiger angreb dyrepasser
For kun et år siden angreb og kvæstede Tatiana en dyrepasser, som kom for tæt på det vilde dyr under fodringen. Selv om San Francisco Zoo straks strammede op på sikkerhedsproceduren, kunne den 140 kilo tunge tiger altså igen slippe ud af sit bur.

1 af 2 
2 af 2