Skudt med strømpistol for at tale grimt

Overvågningskamera afslører, at kvinde blev lammet med strømpistol. Kvindens forbrydelse: Hun glemte sit kreditkort og brugte mund

Debatten om brugen af strømpistoler i USA har fået nyt liv, efter en optagelse af et overvågningskamera er blevet frigivet. Optagelsen viser en kvindelig betjent, der bruger en strømpistol, en såkaldt 'taser', mod en 35-årig kvinde.

Elizabeth Beeland var ved at købe en cd i en forretning i Daytona Beach i Florida, da hendes mand ringede og gav hende en 'rystende' besked om deres søn. Hun forlod kassen og efterlod både cd og kreditkort for at gå udenfor og tale videre med sin mand.

Butiksassistenten opfattede hendes opførsel som mistænkelig og alarmerede en betjent, der var i butikken.

Pegede med finger
Da den kvindelige betjent gik udenfor og konfronterede Beeland, begyndte hun ifølge politirapporten at råbe. Selv efter sagen om kreditkortet, som den kvindelige betjent troede var stjålet, var opklaret, fortsatte Beeland ifølge betjenten med at råbe. Betjenten, Claudia Wright, bad kvinden om at slappe af.

I sin rapport skriver betjenten, at kvinden optrådte 'verbalt krænkende, grov, højrøstet og rasende'. Hun fortsætter med at understrege, at Beeland pegede en finger 'mod mit ansigt'.

Video-optagelsen, som kan ses her på sitet, viser, at den ophidsede kunde forsøger at fjerne sig fra betjenten.

Øget debat
Claudia Wrights chef har støttet brugen af strømpistolen, men borger-rettighedsgrupper kritiserer den øgede brug af 'taseren', som i sidste måned dræbte seks personer i USA og Canada.

- Efter min mening skal strømpistoler kun bruges som et alternativ til en pistol. Er det nok modstand at råbe mod en betjent? Folk bliver slået ihjel med Tasers, siger Glenn Katon fra borgerrettighedsgruppen ACLU - American Civil Liberties Union.

Ifølge politiets regler må strømpistoler bruges, hvis en mistænkt er ved at flygte, eller i tilfælde af 'aktiv modstand mod anholdelse eller ved trusler om vold.