Millionær-ægtepar holdt slaver

Et rigmandsægtepar fra New York er blevet fundet skyldig i tortur mod to stuepiger. De risikerer 40 års fængsel

Et velhavende amerikansk-indisk ægtepar blev mandag kendt skyldigt i en opsigtsvækkende sag om moderne slaveri, som har rystet myndighederne i den amerikanske delstat New York.

Mahender og Varsha Murlidhar Sabhnani var tiltalt for at have udsat to indonesiske stuepiger for en dybt umenneskelig og nedværdigende behandling.

En jury fandt ægteparret skyldig i hele det omfattende anklageskrift, og hr. og fru Sabhnani har nu udsigt til fængsel i op til 40 år.

Skåret med kniv
De to stuepiger, der kun er kendt under navnene Samirah og Enung, har fortalt, at de ofte blev udsat for afstraffelse, der sommetider grænsede til den værste form for tortur.

Blandt andet blev de tævet med kosteskaft og paraplyer, skåret med kniv og tvunget til at tage iskolde brusebad som straf for, at de havde spist madrester fra skraldespanden.

Måtte æde bræk
Samirah, kvinden der i maj havde held til at flygte fra villaen på Long Island og tilkalde myndighederne, har fortalt, at hun blev tvunget til at spise snesevis af chilipebere. Da hun ikke kunne holde chilien i sig, blev hun tvunget til at spise sit opkast.

- Sådan behandlede man ikke engang slaver i 1800-tallet, siger anklageren Mark Lesko.

Sabhnani-ægteparrets forsvarer siger, at de to stuespiger havde opdigtet den forfærdelige historie, så de kunne få erstatning og opholdstilladelse i USA. Stuepigernes sår og ar blev slået hen som 'selvpåførte' i forbindelse med 'heksekunster'.