11-årig stak ven med saks

Gys I klasselokalet: Konflikt mellem to 4. klasse-drenge endte med, at den ene stak den anden i ansigt og hovedbund med saks

En hyggelig time med juleklip udviklede sig dramatisk, da en 11-årig dreng gik amok. (Grafik: Mikkel Lund)
En hyggelig time med juleklip udviklede sig dramatisk, da en 11-årig dreng gik amok. (Grafik: Mikkel Lund)
Den helt store trøst er, at det ikke gik gruelig galt, da elever og lærere på Skovbyskolen vest for Århus blev vidner til en konflikt med en gysende, grov kulmination.

Mandag 3. december var en af skolens 4. klasser i færd med at skabe julestemning. Eleverne klippede, klistrede og hyggede på den første skoledag i julemåneden med at pynte klasselokalet.

Ingen havde i deres vildeste fantasi forestillet sig, at hyggen og harmonien i løbet af få sekunder ville forvandles til et brutalt opgør mellem to af klassens drenge. I skænderiets hede greb den ene af drengene en saks og stak den anden tre-fire gange. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger ramte det ene stik få millimeter under det ene øje, mens mindst to andre stik borede sig ned i drengens hovedbund.

Bortvist
– Alle her på stedet er selvfølgelig dybt chokerede. Det kunne være gået helt galt, siger skoleinspektør Anette Demandt, Skovbyskolen, til Ekstra Bladet.

Den overfaldne dreng blev straks kørt til lægebehandling. Her kunne det heldigvis konstateres, at saksen kun havde forrettet overfladiske skader i form af flænger og rifter under drengens ene øje og i hovedbunden.

Den 11-årige dreng, som stak kammeraten med saksen, blev øjeblikkeligt bortvist fra skolen. I første omgang kun midlertidigt for at skabe ro. Siden har drengens forældre i samråd med kommunen og skoleledelsen besluttet, at han skal skifte skole.

’Problembarn’
Den overfaldne dreng vendte tilbage allerede få dage efter dramaet, som samtlige forældre i klassen er blevet orienteret om i et brev.

– Vi har desuden holdt møde med klassens forældreråd for at drøfte, hvordan vi kommer bedst videre.

– Det er umuligt at sikre sig 100 procent mod, at noget lignende kan ske igen, siger Anette Demandt.

Drengen, der stak, er ifølge Ekstra Bladets oplysninger elev på ’særlige vilkår’. Men selv om han i et vist omfang har været et ’problembarn’ i forvejen, så har intet indikeret en så farlig og hensynsløs reaktion.

– Det er en meget trist og ulykkelig sag for alle parter. Vi har ikke haft en chance for at forhindre, hvad der skete, men naturligvis får overfaldet os til at analysere os selv, siger Anette Demandt.

1 af 3 Det var her på Skovbyskolen vest for Århus, at to 11-årige drenges skænderi udviklede sig så brutalt. Den ene af drengene greb en saks og stak kammeraten flere gange i hovedet og ansigtet. (Foto: Henrik Schütt)
2 af 3 Det var her på Skovbyskolen vest for Århus, at to 11-årige drenges skænderi udviklede sig så brutalt. Den ene af drengene greb en saks og stak kammeraten flere gange i hovedet og ansigtet. (Foto: Henrik Schütt)
3 af 3 En hyggelig time med juleklip udviklede sig dramatisk, da en 11-årig dreng gik amok. (Grafik: Mikkel Lund)