Far til dræbte børn frosset ud

Den drabssigtede mor fra Frederikshavn ville ikke lukke faderen ind i børnenes liv. Senere dræbte hun dem

Blomster og stearinlys blev i går anbragt foran døren i Engparken, hvor to brødre lørdag blev kvalt. En bamse skulle minde om, at tragedien gik ud over små børn.
Blomster og stearinlys blev i går anbragt foran døren i Engparken, hvor to brødre lørdag blev kvalt. En bamse skulle minde om, at tragedien gik ud over små børn.
Kun ét menneske ved, hvorfor to halvbrødre på fire og 10 år lørdag skulle kværkes til døde i deres hjem i Frederikshavn.

Men den drabssigtede, 30-årige mor har været for fysisk kvæstet og ude af balance til at forklare sig. Ikke engang hendes advokat Svend Ravn, Hirtshals, har haft adgang til hende.

– Vi ved ingenting med sikkerhed. Men det må have slået klik for hende, for mig bekendt er hun ikke sindslidende, siger Svend Ravn.

Ekstra Bladet har gravet i den splittede families fortid, og der tegner sig et billede af to børn, som blev gidsler for forældrenes stridigheder og en mor, der ikke magtede at lukke andre ind i deres liv.

En ravnemor
Den yngste søns far ønsker ikke at udtale sig. Men venner og bekendte beskriver den kønne, spinkle kvinde som en ravnemor, der slog en uigennemtrængelig ring om de to drenge.

– Hun er meget mærkelig, siger flere om den 30-årige.

Parret fandt sammen for fem til seks år siden og flyttede ind på en lejet ejendom i en landsby ved Jerslev i Nordjylland.

Efter deres fælles barns fødsel juleaften 2002 begyndte forholdet at knirke.

– Hun ville have manden for sig selv. Kom han for sent hjem, blev hun sur. Det skete, hver gang han gjorde noget, der ikke involverede hende, siger en person, der havde sin jævnlige gang hos den lille familie.

Murede sig inde
Det endte med, at manden valgte at flytte. I den efterfølgende tid murede kvindens sig inde. Gardinerne blev trukket for, og meget få fik adgang til fæstningen.

Kvinden kunne finde på at sende rasende ubehagelige sms-beskeder til folk, der kom på tværs af hende. Men udadtil fremstod hun venlig og ligevægtig, hvilket også er det indtryk, hun har efterladt sig i Engparken.

Efter nogen tid flyttede hun til København med børnene uden at orientere faderen til den yngste søn. Hun rykkede senere tilbage til Nordjylland.

Efter bruddet døjede faderen med at få lov til at se sin søn, som en kilde udtrykker det og tilføjer, at moderen på det tidspunkt opførte sig unormalt. Hun svinede ham uretfærdigt til over for statsamtet i forsøget på selv at få forældremyndigheden.

Omsorgsfuld mor
For få måneder siden slog mor og børn sig ned i Engparken i Frederikshavn, hvor hun lørdag klokken 18.13 ringede 112. Kort efter fandt politiet ligene af de to drenge på moderens dobbeltseng.

Ingen af Ekstra Bladets kilder har set moderen være voldelig eller ondskabsfuld over for sine børn. Hun beskrives tværtimod som meget omsorgsfuld.

Kvinden var ude af stand til at deltage i grundlovsforhøret søndag, der foregik bag lukkede døre.
1 af 2 Ekstra Bladet i går.
2 af 2 Blomster og stearinlys blev i går anbragt foran døren i Engparken, hvor to brødre lørdag blev kvalt. En bamse skulle minde om, at tragedien gik ud over små børn.