Masser af lig halet op - 100 reddet

Passagerskib på vej fra Saudi-Arabien til Egypten med over 1.300 om bord er sunket i Rødehavet. Dusinvis af lig er samlet op

Færgen Salaam 98 er bygget i 1970 i Italien. Den dukkede aldrig op til den egyptiske by Safaga ved Rødehavet. (Foto: AP/Yvon Perchoc)
Færgen Salaam 98 er bygget i 1970 i Italien. Den dukkede aldrig op til den egyptiske by Safaga ved Rødehavet. (Foto: AP/Yvon Perchoc)
Det var primært egyptiske arbejdere på vej hjem fra Saudi Arabien, der var om bord på den forulykkede færge, skriver AP fredag eftermidag om den færge med 1310 mennesker om bord, som natten til fredag sank i Rødehavet.

Det skete, efter at kystvagterne i både Saudi-Arabien og Egypten havde mistet kontakten til færgen.

Færgen sank omkring 70 kilometer fra den egyptiske havneby Hurghada og kystvagter har i løbet af dagen samlet dusinvis af lig op og halet omkring 100 overlevende op fra vandet. De overlevende befandt sig primært i redningsbåde, som stammede fra det forliste skib. Fire redningsskibe er nu nået frem til det sted, hvor færgen gik ned.

De fleste ombordværende var egyptere, der var på vej fra den saudiarabiske havneby Dubah til den egyptiske by Safaga ved Rødehavet.

1272 af de ombordværende var passagerer, sagde det egyptiske nyhedsbureau MENA, der også oplyste, at 1158 af dem var egyptere.

Færgen skulle være nået frem til Safaga ved midnat natten til fredag, men dukkede aldrig op.

Færgen, som hed 'Al-Salam Boccaccio 98', vejede 6.650 ton og kunne have 1.400 passagerer om bord. Om bord på katastrofeturen var også 220 køretøjer.

Årsagen til ulykken er endnu uvist, men muligvis kan den hårde vind og sandstormen på saudiarabiens vestkyst have spillet en rolle, da skibet forlod kysten torsdag aften.

I oktober sank et søsterskib til den forsvundne færge i Rødehavet efter at være kollideret med et cypriotisk fragtskib. Ved denne ulykke blev næsten alle passagerer reddet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen