Flugtkongen stukket af - igen, igen

35-årige John Fog Lihme nåede kun få timer bag tremmer, så stak af han igen. Hans nu 8. flugt fra en tidsubestemt forvaringsdom

John Fog Lihme nåede kun få timer bag tremmer, så var han på flugt igen. Hans nu 8. flugt fra en psykriatisk afdeling.
John Fog Lihme nåede kun få timer bag tremmer, så var han på flugt igen. Hans nu 8. flugt fra en psykriatisk afdeling.

35-årige John Fog Lihme, der afsoner en tidsubestemt forvaringsdom, bejler kraftigt til titlen som Danmarks ubestridte flugtkonge.

Natten til onsdag stak han af igen. Det bare få timer efter at hans 7. flugtforsøg var endt i Lyng nord for Sorø.

Flugtkongen havde haft fire dage på fri fod, da en han blev pågrebet tirsdag omkring kl. 18.30. Han blev herefter bragt til psykiatrihospitalet Oringe.

Det nye ophold på Oringe blev yderst kortvarigt. Mellem kl. 01.30 og 02.30 formåede han at fjerne et vindue og stikke ud i friheden igen.

Nu er han så igen eftersøgt af politiet. Hos det lokale politi i Vordingborg er man efterhånden noget træt af flugtkongens frihedstrang.

- Det kan simpelthen ikke været rigtigt, at han delvist uhindret kan få lov til at flygte, forklarer vicepolitikommisær Arne Holdensen til ekstrabladet.dk.

- Det må være meningen, at han skal holdes bag lås og slå.

John Fogh Lihme blev i marts idømt en forvaringsdom for en påsat brand på sin onkels ejendom. Han har siden formået at flygte to gange fra psykiatrihospitalet i Dianalund, mens det nu er femte gang han undslipper fra psykiatrihospitalet Oringe.

Han var ved flugten iført hvid t-shirt og hvide bukser.

Forskel på sikkerhed
Ikke kun hos politiet skaber John Gog Lihmes gentagne flugtforsøg hovedrysten. Også hos lokalbefolkningen undrer man sig over, hvordan det kan være så nemt for en indsat at slippe ud.

Det kom frem i et indslag på TV2/Øst i mandags. Her kom der også en delvis forklaring. Således viste en rundringning til psykiatriske afdelinger rundt om på Sjælland, at der er forskel på sikkerhed.

For høj sikkerhed øger risikoen for de ansatte, lød meldingen.

- Der er en risiko for at patienterne bliver så sure, at de går til angreb på de ansatte, forklarede ledende overlæge ved Psykiatrihospitalet, Nykøbing Sjælland, Benedikte Volfing til TV2/Øst.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen