Medlem af Pussy Riot får afslag på løsladelse

Støtte fra blandt andre Paul McCartney hjalp ikke Pussy Riot-medlem, som får afslag på prøveløsladelse

Maria Aljokhina (t.v.) har fået afslag på en anmodning om løsladelse. (Foto: AP)
Maria Aljokhina (t.v.) har fået afslag på en anmodning om løsladelse. (Foto: AP)

Et medlem af den russiske protestgruppe Pussy Riot har fået afslag på en anmodning om prøveløsladelse ved en domstol i landet.

Se også: Pussy Riot går til menneskeretsdomstol

Maria Aljokhina, som har fået støtte fra blandt andre musikerne Peter Gabriel og Paul McCartney, fik sagen ført ved en domstol i byen Beresniki, men boykottede selv processen.

Maria Aljokhina sidder ligesom et andet medlem af gruppen fængslet for protester mod landets præsident, Vladimir Putin.

Dommeren måtte udskyde sagen i flere timer, da han søgte en ny forsvarer for den 24-årige kvinde, som var gået i sultestrejke over at være nægtet adgang til retssalen.

Se også: Pussy-pige løslades - to går i fængsel

Maria Aljokhinas sædvanlige advokat, Irina Khrunova, var ikke til stede, da hendes klint havde krævet et boykot af sit forsvar.

Se også: Pussy Riot-fange går frivilligt i isolation

For en måned siden fik et andet medlem af Pussy Riot, Nadesjda Tolokonnikova, afslag på en anmodning om prøveløsladelse.

Det tidligere Beatles-medlem Paul McCartney havde sendt Maria Aljokhina et håndskrevet brev i støtte før høringen om prøveløsladelsen.

- Min personlige overbevisning er, at det vil være skadeligt for Maria, hvis hun fortsat holdes indelukket. Det vil være skadeligt for hele situationen, som naturligvis bliver fulgt af folk i hele verden, skrev McCartney i sit brev.