Machete-dræbt soldat efterlader toårig søn

Afghanistan-veteranen Lee Rigby, 25, blev dræbt på åben gade i London. Angrebet betegnes som en terrorhandling

Lee Rigby, 25, havde været soldat siden 2006. For tre år siden gjorde han tjeneste i Helmand-provinsen I Afghanistan. (Polfoto)
Lee Rigby, 25, havde været soldat siden 2006. For tre år siden gjorde han tjeneste i Helmand-provinsen I Afghanistan. (Polfoto)

Den 25-årige soldat, der onsdag blev dræbt på åben gade i London-bydelen Woolwich, er blevet identificeret som Lee Rigby, skriver BBC.

Lee Rigby, der kommer fra Manchester, efterlader en to år gammel søn, Jack, oplyser de britiske myndigheder.

- En ekstremt populær og slagfærdig soldat, Rigby var en stor personlighed, vellidt og respekteret i sin bataljon, lyder meddelelsen fra forsvarsministeriet.

Rigby havde været soldat siden 2006 og blandt andet gjort tjeneste i Helmand-provinsen i Afghanistan. Han blev hakket ihjel med en machete af to mænd, der tilsyneladende bekender sig til den radikale islam.

Se også: PET om terrorangreb i London: Det samme kan ske i Danmark

I en video, som de formodede gerningsmænd filmede umiddelbart efter det brutale drab, sammenkædes angrebet med Storbritanniens ageren uden i verden.

- Vi sværger ved Allah, vi vil aldrig stoppe med at kæmpe mod jer, sagde den ene mand til kameraet, mens han holdt sine blodige hænder frem.

De to mænd blev skudt og såret, da politiet kort efter ankom til gerningsstedet. Begge mænd er britiske statsborgere af nigeriansk herkomst.

Se også: TV: Blodig machete-morder blev interviewet

Britisk politi har desuden anholdt yderligere to personer i forbindelse med sagen.

- En mand og en kvinde, der begge er 29 år, er anholdt og mistænkt for at have planlagt drab. De er i politiets varetægt på en politistation i det sydlige London, hedder det i en erklæring fra Scotland Yard.

Den britiske premierminister, David Cameron, har betegnet drabet som en terrorhandling.

Den ene af de to anholdte står frem i en video. (Foto: AP)