Mangelfuld skiltning i ulykkes-lufthavn

Italiens luftfartmyndigheder bekræfter, at skiltningen i Linate-lufthavnen ikke lever op til de internationale krav

En talsmand for de italienske luftfartsmyndigheder bekræftede torsdag, at skiltningen i Milanos Linate lufthavn, hvor et flystyrt mandag krævede 118 ofre, ikke lever op til de internationale krav.

En svensk havariinspektør kritiserede onsdag, at skiltningen af de rulleveje, som flyene benytter på vej ud til startbanerne, er mangelfuld. Den mangelfulde skiltning kan muligvis forklare, hvorfor den tyske pilot i det lille Cessna jetfly kørte ud på startbanen, netop som SAS-maskinen var på vej i luften.

- Det er yderst tvivlsomt, om skiltningen i Linate opfylder de krav, som den internationale luftfartsorganisation ICAO stiller, siger Henrik Elinder, der deltager i havariundersøgelsen i Linate for den svenske havarikommission til Svenska Dagbladet.

- Signalerne på nogle af forbindelsesvejene i Milano-Linate lufthavn lever ikke op til internationale standarder fastsat af International Civil Aviation Organization, sagde talsmand Adalberto Pellegrino fra Italiens civile luftfartsmyndigheder ENAC til nyhedsbureauet AFP.

- Vi opdagede denne kendsgerning i forbindelse med en teknisk undersøgelse (efter styrtet), og vi alarmerede straks ENAC, sagde han.
/ritzau/

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen