Tiltale: Misbruger rullede 90.000 joints

Den 43-årige mand er en af 32 personer, som politiet anholdt under en stor hash-aktion i februar

Her ses nogle af de mange joints, som politiet beslaglagde under deres hash-aktion (Politifoto)
Her ses nogle af de mange joints, som politiet beslaglagde under deres hash-aktion (Politifoto)

45 kg hash brugt til fremstilling af 89.600 joints. Sådan lyder tiltalen mod en 43-årig, som i dag sad foran en dommer i Københavns Byret.

Den 43-årige mand er en af de 32 personer, som politiet anholdt under en større hash-aktion den 27. februar i år.

Han er tiltalt efter den 'tunge' narkoparagraf, paragraf 191, der omhandler køb, salg og fremstilling af euroforiserende stoffer.

Den 43-årige mand erkendte sig ved retsmødets begyndelse delvist skyldig. Han indrømmede at have produceret 10.500 joints over halvandet til to år.

Se også: Fandt 2,7 millioner kr. under joint-aktion

Den 43-årige mand fortalte desuden, at det var personer på Christiania, der spurgte, om han havde lyst til at tjene en skilling på at fremstille joints. Han sagde ja for at kunne dække sit eget misbrug.

Tiltalte har været hashmisbruger i 22 år og de seneste 10-12 år har han hver dag røget omkring 20 joints om dagen.

Han mistede sit arbejde for et par år tilbage og bistand har han kun fået enkelte gange, da han har nægtet at komme i aktivering

Her er varelageret fra en af de 22 joint-producenter, der i dag blev ransaget af politiet. (politifoto) 112 - 27. feb. 2013 - kl. 16:45 'Fabrikker' fik en femmer for en joint

De mange joints blev løbende fremstillet på den 43-årige mands bopæl i Kastrup, hvorefter han flere gange ugentlig bragte poser med joints til bagmændene på Christiania.

Men hvem bagmændene er, vil han ikke sige noget om.

- Jeg vil ikke sige, hvem de personer er. Jeg har også et liv efter det her, og derfor er jeg bange, sagde den tiltalte i retten.

Se også: Joint-fabrikanter var på kontanthjælp

En af de ting, som politiet har brugt til at klarlægge, hvor mange joints den tiltalte har fremstillet, er de papkasser med jointpapir, som var på tiltaltes bopæl.

Her fandt politiet 28 kasser, som hver har indeholdt 3200 styks jointpapir. Tiltalte forklarede i retten, at det kun er halvdelen, han har lavet joints af. Den anden halvdel er tomme kasser, som tiltalte har hentet på Christiania og brugt til opvaring af sine private ting.

Efter han i dag fortalte, at han havde lavet joints af papir fra 14 kasser, blev han nødt til at ændre tilståelse.

Undervejs i retsmødet indrømmede han derfor, at han havde fremstillet omkring 45.000 joints af i alt knap 12 kg hash. Også altså ikke kun 10.500 joints som tilståelsen først lød på.

Der falder dom i sagen tirsdag.

1 af 2 Her er varelageret fra en af de 22 joint-producenter, der i dag blev ransaget af politiet (Politifoto)
2 af 2 Her ses nogle af de mange joints, som politiet beslaglagde under deres hash-aktion (Politifoto)